Dinsdag 8 januari 2019

25 Oranje vrouwen naar Zuid-Afrika voor interland en oefenstage

Programma_Oranje_Vrouwen.jpg

De Oranje Leeuwinnen beginnen officieus de voorbereiding op het WK 2019 in januari met een stage inclusief oefeninterland in en tegen Zuid-Afrika.

Deze 25 Leeuwinnen maken deel uit van de Oranjeselectie, die vanaf maandag 14 januari de voorbereiding begint op het WK voetbal 2019 voor vrouwen in Frankrijk. In Zuid-Afrika maken deze Leeuwinnen deel uit van een oefenstage tot en met maandag 21 januari. Een deel van de door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen speelsters zal ook in actie komen tijdens de oefeninterland met Zuid-Afrika op zaterdag 19 januari, om 14.00 uur Nederlands tijd (15.00 uur in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad), zo maakt de KNVB bekend. Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Liza van der Most (Ajax) ontbreken vanwege kwetsuren.

Selectie Nederlands vrouwenelftal:

Lineth Beerensteyn (Bayern München)
Dominique Bloodworth (Arsenal)
Anouk Dekker (Montpellier HSC)
Merel van Dongen (Real Betis)
Daniëlle van de Donk (Arsenal)
Kika van Es (Ajax)
Sisca Folkertsma (FC Twente)
Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC)
Jackie Groenen (1FFC. Frankfurt)
Ellen Jansen (Ajax)
Renate Jansen (FC Twente)
Inessa Kaagman (Everton)
Danique Kerkdijk (Bristol City)
Lize Kop (Ajax)
Desiree van Lunteren (SC Freiburg)
Lieke Martens (FC Barcelona)
Vivianne Miedema (Arsenal)
Aniek Nouwen (PSV)
Victoria Pelova (ADO Den Haag)
Jill Roord (Bayern Munchen)
Shanice van de Sanden (Olympique Lyon)
Sherida Spitse (Vålerenga)
Sari van Veenendaal (Arsenal)
Jennifer Vreugdenhil (Valencia CF)
Siri Worm (Everton).

Na Zuid-Afrika volgt Algarve Cup
De oefenstage in Zuid-Afrika en de oefeninterland tegen dit land gaan vooraf aan allereerst het toernooi om de Algarve Cup. Deze staat op het programma van de Oranje Leeuwinnen van 26 februari tot en met 6 maart, in Portugal. Op moment van schrijven zijn elf van de twaalf deelnemende landen hieraan bekend: Canada, China, Denemarken, IJsland, Noorwegen, Portugal, Schotland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

WK 2019 in Frankrijk
Alle wedstrijden staan natuurlijk in het teken van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2019, van 7 juni t/m 7 juli in Frankrijk. Het Nederlands vrouwenelftal speelt daarin om te beginnen in Groep E tegen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.