Dinsdag 20 november 2018

Onfortuinlijk: aanvoerster Danick Snelder mist komende EK Handbal (en uitzwaaiwedstrijd Oranje tegen Angola)

Programma_EK_Handbal_Dames_2018.jpg

Wat je als sportvrouw vreest is voor Danick Snelder werkelijkheid: blessureleed voorkomt deelname aan het EK Handbal 2018 in Frankrijk. Foto: teamgenoot Estavana Polman.

De selectie van het Nederlands handbal damesteam heeft helaas niet meer Danick Snelder in de gelederen. Tijdens het EK Handbal voor dames in Frankrijk, dat donderdag 29 november 2018 begint, kan bondscoach Helle Thomsen geen beroep doen op de aanvoerster vanwege aanhoudende rugklachten. Voorlopig ontbreekt overigens ook Maura Visser tijdens de huidige trainingsstage op Papendal, vanwege persoonlijke redenen.

Programma EK Handbal begint voor Nederland op 1 december
In de plaats van Snelder maakt nu Jessy Kramer haar opwachting in de definitieve EK-selectie. Komend weekend van 24 en 25 november vult Thomsen de Oranje-selectie nog aan met zes speelsters. Op vrijdag 30 november reist de Nederlandse ploeg af, want voor de Oranje handbalsters begint het Europees kampioenschap vrouwenhandbal op zaterdag 1 december, met de wedstrijd tegen Hongarije. Zie ook het programma EK Handbal.

Na stoppen Broch opnieuw een aderlating
Eerder al werd bekend dat Yvette Broch evenmin van de partij is in Frankrijk, zij het vanwege een andere reden: de international is sinds een paar maanden gestopt door het slopende aspect van handbal topsport.

"Dit zal in alle facetten van de EK-wedstrijden meespelen"
"Het is erg balen dat we eerst Yvette moeten missen en nu Danick. Zij behoren tot de beste cirkelloopsters ter wereld. Dit is zowel in de aanval als de dekking een gemis en zal in alle facetten van de wedstrijd meespelen", zegt bondscoach Helle Thomsen.

Proces met jongere speelsters
"Daarnaast is Maura (Visser, EKVrouwen.nl) nu helaas niet aanwezig vanwege persoonlijke redenen. We hopen dat iedereen dat respecteert en haar de rust geeft die ze nodig heeft. Nu zal het hele proces met de jongere speelsters sneller starten en hebben ze eerder de kans om al een groter deel uit te maken van de A-ploeg", noemt Thomsen nog maar een voordeel van de grotere nadelen.

De selectie van het Nederlands Handbal Damesteam voor het EK is nu als volgt:

Lois Abbingh | Rostov Don (RUS)
Debbie Bont | København Håndbold (DEN)
Kelly Dulfer | København Håndbold (DEN)
Nycke Groot | Györi Audi ETO KC (HUN)
Laura van der Heijden | SG BBM Bietigheim (GER)
Jessy Kramer | Toulon Saint Cyr Var Handball (FRA)
Angela Malestein | SG BBM Bietigheim (GER)
Estavana Polman | Team Esbjerg (DEN)
Martine Smeets | Molde (NOR)
Tess Wester | Odense (DEN)

In voorbereiding op het EK wordt er een trainingsstage gehouden op Papendal. Naast bovenstaande namen uit de EK-selectie bestaat de trainingsgroep uit elf speelsters. Van de elf speelsters voegt bondscoach Helle Thomsen later zes speelsters toe aan de EK-selectie.

Nederlandse handbalsters vóór het EK eerst nog tegen Angola
Onderdeel van de trainingsstage is de oefenwedstrijd tegen Angola. Ruim een week voor de start van het Europees kampioenschap zien de handballiefhebbers de Oranjedames in actie in eigen land. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen speelt op 21 november om 19.30 uur tegen Angola in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Klik hier voor kaarten voor deze wedstrijd.