Zaterdag 1 december 2018

Alle deelnemende landen WK Vrouwen 2019 bekend!

Deelnemende_Landen_WK_Voetbal_Vrouwen.jpg

Met Nieuw-Zeeland en de laatste drie gekwalificeerde deelnemers uit Afrika zijn alle landen die meedoen aan het WK voetbal voor vrouwen bekend. Tegen wie speelt Nederland?

Alle landenteams die strijden om de wereldtitel voetbal voor vrouwen, zijn bekend. Met Nieuw-Zeeland en de Afrikaanse landen Kameroen, Zuid-Afrika en Nigeria hebben ook de laatste landen zich weten te kwalificeren voor het WK 2019 in Frankrijk. Het wereldkampioenschap voor dames, waaraan zoals bekend ook de Oranje Leeuwinnen van Nederland meedoen, is van 7 juni t/m 7 juli 2019.

Het deelnemersveld van 24 landen is daarmee compleet. De landen die meedoen zijn: Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Jamaica, Japan, Kameroen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Schotland, Spanje, Thailand, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Zweden.

Zij zijn dus van de partij tijdens de loting voor het WK. op 8 december 2018 worden tijdens deze trekking alle landen verdeeld over zes poules van vier teams. Daarmee wordt ook het speelschema WK Vrouwenvoetbal ingevuld. Lees desgewenst ook alles over de opzet van het WK voetbal voor vrouwen. En later volgt op deze pagina meer info over alle WK-landen.