Dinsdag 6 juni 2017

Als laatste vóór het EK: Oranje tegen Wales

Bondscoach_Sarina_Wiegman_Copyright-ProShots-1389291_-_Moniek_Arends-CREDIT.jpg

Het Nederlands vrouwenelftal oefent zaterdag 8 juli tegen Wales. Het duel, dat vanaf 16.00 uur op het Kasteel in Rotterdam wordt gespeeld, vormt de afsluiting van Oranjes voorbereiding op WEURO2017. Een week later, zondag 16 juli, treffen de OranjeLeeuwinnen Noorwegen in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap. De Galgenwaard in Utrecht is het decor van het eerste van de in totaal 31 duels van WEURO2017.

Vier keer wonnen de Oranjevrouwen al van Wales
Oranje en Wales speelden viermaal eerder tegen elkaar en alle duels eindigden in winst voor de OranjeLeeuwinnen. Het laatste treffen dateert van 25 november 2012. Dit oefenduel in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid, kende een 2-0 eindstand dankzij doelpunten van Sylvia Smit en Sherida Spitse. Wales wist zich niet te kwalificeren voor het EK van aankomende zomer. In groep 8 eindigde de internationals uit Wales op de derde plaats achter Noorwegen en Oostenrijk.

Kaartverkoop
De prijs voor losse kaarten voor de oefenwedstrijden van de OranjeLeeuwinnen is €10,-. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 10% korting en groepen vanaf acht personen betalen € 6,- per persoon. Tevens is er een korting van 50% voor kinderen tot en met 14 jaar. Kaarten zijn per direct te koop via OnsOranje.nl.