Vrijdag 26 februari 2016

Anouk Dekker: “Zweden ziet zichzelf niet als favoriet”

OranjeLeeuwin Anouk Dekker maakte twee maanden geleden de overstap van FC Twente naar het Franse Montpellier HSC. De middenvelder ziet het als goede stap in haar carrière en ook al zit ze nu nog in Frankrijk, in haar hoofd speelt het OKT al een tijdje.

Speciaal
“We praten over het 'OKT', maar als je bedenkt wat die drie letters betekenen is het wel heel speciaal. Normaal zit ik bij de Olympische Spelen voor de tv en nu kunnen we ons er zelf voor kwalificeren”, laat ze weten aan Ons Oranje.

Zweedse teamgenoten
Bij Montpellier HSC spelen twee Zweedse internationals: Linda Sembrant en Sofia Jakobsson. Op woensdag 9 maart speelt Nederland tegen Zweden en treft Dekker dus twee van haar teamgenoten. “We hebben het natuurlijk wel over het toernooi. Zweden heeft een aantal ervaren spelers en misschien zijn ze op papier wel de favoriet, maar volgens mij zien ze dat zelf niet zo”, aldus Dekker. Volgens de OranjeLeeuwin ligt het niveau van de deelnemende teams heel dicht bij elkaar.

Pittig
De 29-jarige routinier speelde al 46 keer in het shirt van Oranje. Ze denkt dat het toernooi 'hartstikke pittig' gaat worden. “We spelen drie wedstrijden in iets meer dan een week tijd en dan ook nog tegen drie Europese topploegen. Maar we hebben in de voorbereiding hiernaartoe van een aantal goede landen gewonnen en daar moeten we vertrouwen uit halen”, besluit ze.

EK Vrouwen / Fieke Snijder