Vrijdag 18 november 2016

België blij met EK-deelname: "Nu werken om een goed toernooi te spelen"

Flag_of_Belgium_svg.png

Een van de tegenstanders in de groep van de OranjeLeeuwinnen voor het EK 2017 is België. Onze Zuiderburen nemen voor het eerst deel aan een Europees Kampioenschap voor vrouwen en zijn dan ook erg blij om eens met de besten van Europa te mogen meedoen.

"We zijn blij en trots op het resultaat dat de speelsters het afgelopen jaar hebben behaald. Ze verdienen het", zo zegt Belgisch bondscoach Ives Serneels tegenover de UEFA. "Nu moeten we beginnen met werken om een goed toernooi te spelen."

'Nederlanders en Belgen kennen elkaar'
Zoals gezegd zit onder meer Nederland in de poule met België. Een speciale ontmoeting, zo erkent ook Serneels. "Het zijn onze buren. We hebben ook twee kwalificaties geleden tegen de Oranjevrouwen gespeeld. Uiteindelijk weet Nederland wie België is en weet België wie Nederland is."

Andere tegenstanders sterk
Serneels roemde ook de andere tegenstanders in poule A. "Het is de derde keer dat we Noorwegen tegenkomen, dus we kennen elkaar. Ze haalden vorig jaar de EK-finale en hadden die misschien wel moeten winnen. En ook Denemarken was het vorige toernooi heel sterk."

Nederland oefent komende donderdag tegen België. Wil je meer weten over de aankomende tegenstander? Kijk dan naar de voorbeschouwing op EKVrouwen.nl.