Zaterdag 8 december 2018

Wiegman: "We kennen de filosofie van onze WK-tegenstanders"

Bondscoach_Oranje_Vrouwen_Sarina_Wiegman.jpg

Bondscoach Sarina Wiegman na de trekking die voor de Oranje Leeuwinnen Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada opleverde als groepstegenstanders: "Het is geen slechte loting".

"Het is geen slechte loting", zei bondscoach Sarina Wiegman na afloop van de ceremonie waarbij het lot bepaalde dat Nederland op het WK vrouwen komende zomer in Frankrijk in Groep E deze drie landen treft: Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Filosofie
Tegenover OnsOranje gaf de coach van de Oranje Leeuwinnen deze eerste reactie: "Het is alweer even geleden dat we tegen die landen gespeeld hebben en tegen Kameroen hebben we nog nooit gespeeld. Maar we kennen de filosofie van alle drie de landen en gaan ons de komende maanden verder in onze tegenstanders verdiepen."

Wedstrijden Nederland
Nederland speelt eerst op dinsdag 11 juni (15.00 uur) tegen Nieuw-Zeeland in speelstad Le Havre, vervolgens op zaterdag 15 juni (18.00 uur) tegen Kameroen in Valenciennes en op donderdag 20 juni (18.00 uur) tegen Canada in speelstad Reims.

"Stuk volwassener dan vier jaar geleden"
Het Nederlands vrouwenelftal is niet meer hetzelfde team als de ploeg die in 2017 de Europese titel behaalde. Maar Oranje is eerder ten gunste veranderd dan andersom, zo duidt Wiegman. "Het is een nieuwe fase voor ons team, we zijn een stuk volwassener dan we vier jaar geleden op het WK waren. Dat willen we komende zomer in Frankrijk laten zien."

Mogelijk Verenigde Staten als tegenstander in achtste finales
Na de groepsfase kan Nederland naar de achtste finales toe als het eindigt bij de eerste twee in de groep óf behoort tot de vier beste nummers drie van de zes poules van vier. Wiegman, alvast voorzichtig vooruitkijkend: "Kijk je naar de route verder in het toernooi dan wordt het wat lastiger en zouden we bijvoorbeeld al snel de Verenigde Staten kunnen tegenkomen. Maar dat is voor latere zorg."

Fans van Oranje: kleine reis naar noorden van Frankrijk
De bondscoach hoopt op veel Oranjefans vanaf 7 juni 2019 in Frankrijk. Of beter gezegd: vanaf 11 juni wanneer Nederland het eerste WK-duel speelt. Zowel Le Havre, Valenciennes als Reims ligt in het noorden van Frankrijk en dat scheelt weer wat kilometers. "De temperaturen in Noord-Frankrijk zijn meestal wat gunstiger dan in Zuid-Frankrijk en voor ons publiek is het natuurlijk mooi dat het makkelijker te bereiken is. Het zou heel mooi zijn als we ook in Frankrijk weer kunnen rekenen op de massale steun van onze Oranjefans."