Vrijdag 15 december 2017

Dames Oranje in troostfinale WK Handbal - tegen Zweden

EK_Handbal_Dames_2018_Speelschema.jpg

De Nederlandse handbaldames verliezen de halve finale op het WK Handbal tegen wereldkampioen Noorwegen. Oranje strijdt nu om plek drie. Tegenstander in de strijd om brons is Zweden.

De handbaldames van Oranje waren vrijdagavond niet opgewassen tegen die van Noorwegen in de halve finale. Daarom rest voor Nederland 'slechts' nog de wedstrijd om de derde plaats, de zogeheten troostfinale.

Oranje tegen Noorwegen kansloos in halve finale
Géén finale dus voor de ploeg van bondscoach Helle Thomsen. Noorwegen was in Hamburg de gehele wedstrijd door ruimschoots te sterk, met als eindresultaat 32-23. De titelfavoriet - Noorwegen is onder meer de huidig wereldkampioen - liet Oranje kansloos.

Finale WK Handbal zonder Nederland, dat nog speelt om plek 3
In de Barclaycard Arena kwamen de Noorsen al direct op een comfortabele voorsprong, die geen moment meer in gevaar kwam. Voor Noorwegen is er dus de finale van het WK Handbal Dames 2017, terwijl voor Nederland alleen nog de wedstrijd om plek 3 en 4 rest.

Oranje nu tegen Zweden
Nederland treft nu Zweden, dat in de andere halve finale vrijdagavond verloor van Frankrijk. De finale gaat dus tussen Noorwegen en Frankrijk. Zowel de finale als de troostfinale is in Hamburg.

Opstelling en doelpuntenmakers Oranje
Noorwegen-Nederland 32-23 (17-10)

Nederland: Jasmina Janković, Tess Wester; Jessy Kramer, Laura van der Heijden (5), Debbie Bont, Lois Abbingh (4), Danick Snelder (3), Lynn Knippenborg, Yvette Broch (4), Nycke Groot, Kelly Dulfer, Martine Smeets (3), Charris Rozemalen (1), Angela Malestein (1), Pearl van der Wissel, Estavana Polman (2).