Loting EK Vrouwenvoetbal 2021 Engeland | wanneer live?

Loting_EK_Voetbal_Vrouwen_2021_Engeland.jpg

In december 2020 vindt de loting plaats van het EK Vrouwenvoetbal, dat duurt van 11 juli tot 1 augustus 2021 in Engeland. Hier vind je eind 2020 live de uitslag van de loting.

De loting van het EK Voetbal voor Vrouwen 2021 in Engeland is eind 2020 (december, o.v.b.), op een door de UEFA nog nader te bepalen precieze datum. Het tijdstip van de loting, die straks via deze pagina live is te volgen, wordt eveneens nog bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor de locatie en de plaats, normaliter Londen, waar ook de finale van het EK Vrouwenvoetbal wordt gespeeld. De trekking vindt in elk geval plaats in Engeland. Tijdens de loting voor het EK Engeland zitten naar alle waarschijnlijkheid ook de Leeuwinnen uit Nederland in de koker.

De Oranjevrouwen - huidig Europees titelhouder - spelen op dit moment nog in Groep A voor kwalificatie voor het EK.

De loting van het Europees kampioenschap voetbal - het EK zelf is van 11 juli t/m 1 augustus 2021 - bij de dames verdeelt de zestien aanwezige landen in vier poules van vier.

UITSLAG LOTING
De uitslag volgt hier zodra bekend. Engeland is als organiserend land al zeker van plek 'A1', ofwel is groepshoofd van Groep A. De verdere indeling komt mede tot stand op basis van de plaats van het deelnemende land op de UEFA coëfficiënt ranking voor de nationale vrouwenteams.

Nederland als Europees kampioen geplaatst bij loting
Ook de huidig Europees kampioen is bij de loting automatisch geplaatst als groepshoofd. Dat geldt dus voor Nederland, dat in 2017 de Europese titel won, als het zich inderdaad weet te kwalificeren.

Poule A:
1 Engeland (als host)
2 Land n.n.b.
3 Land n.n.b.
4 Land n.n.b.

Poule B:
1 Land n.n.b.
2 Land n.n.b.
3 Land n.n.b.
4 Land n.n.b.

Poule C:
1 Land n.n.b.
2 Land n.n.b.
3 Land n.n.b.
4 Land n.n.b.

Poule D:
1 Land n.n.b.
2 Land n.n.b.
3 Land n.n.b.
4 Land n.n.b.

De loting bepaalt ook de resterende invulling van het EK-speelschema.

Speelsteden EK
De loting bepaalt daarnaast de data en wedstrijden in de speelsteden van het Europees kampioenschap; onder andere waar Nederland in de groepsfase komt te spelen. Hetzelfde geldt voor de stadions. De plaatsen in Engeland waar het EK wordt gespeeld zijn: Londen, Wigan & Leigh, Manchester, Sheffield, Rotterham, Milton Keynes, Southampton en Brighton & Hove. De bijbehorende stadions zijn respectievelijk het Wembley Stadium en Brentford Community Stadium (beide in Londen), Leigh Sports Village, Manchester City Academy Stadium, Bramall Lane, New York Stadium, Stadium MK, St. Mary's Stadium en Brighton & Hove Community Stadium. Wil je erbij zijn? Een of meerdere wedstrijden van de Leeuwinnen op het EK bezoeken? Zie dan: informatie over de kaartverkoop voor het EK 2021.

Eind 2020: loting EK Vrouwen met 16 landen
In december 2020 zijn de liefhebbers van het vrouwenvoetbal en de gekwalificeerde landen in het bijzonder dus gefocust op de loting van het dertiende Europees kampioenschap in deze tak van sport bij de dames. De OranjeLeeuwinnen zullen (normaal gesproken, want de kwalificatie verloopt voor de Leeuwinnen voortvarend) ook van de partij zijn. Het EK begint op zondag 11 juli en duurt t/m de finale op zondag 1 augustus 2021, in het Wembley Stadion in Londen. Het is overigens de tweede keer dat er in de koker een aantal van zestien landen zit; dat was tot dusver alleen op het EK Vrouwen van 2017 het geval. Op dit moment is er nog géén land gekwalificeerd, anders dan dat Engeland er als gastland (host) automatisch al bij is.

Loting 'UEFA Women's European Championship' Engeland 2021
Deze landen doen mee aan de EK-loting: Engeland en nog vijftien landen. Zodra er een land of meerdere landen bekend is of zijn - in andere woorden; zich heeft of hebben gekwalificeerd - is het hier te vinden.

Live uitslag: tegen welke landen loten de Oranjevrouwen op het EK?
De loting is eind 2020 via onder andere deze pagina live te volgen. De uitslag komt vanzelfsprekend ook hier te staan. Vervolgens zijn aan de hand hiervan ook de data en de tijden van de groepswedstrijden bekend waarop het Nederlands vrouwenelftal speelt.

Programma EK
Het speelschema van het EK Vrouwen 2021 gaat na de groepsfase verder met de kwartfinales, gevolgd door de halve finales en de Europese eindstrijd: de finale van het EK 2021 Vrouwenvoetbal in Engeland. De beste twee landen van elke poule gaan door naar de knock-outfase in de vorm van de kwartfinales.

Opzet EK-loting: in welke Pot komen de OranjeLeeuwinnen?
Hoe zit de loting in Londen eind 2020 in elkaar? Groepshoofden zijn in elk geval Engeland en - bij kwalificatie - Nederland zijnde de huidige Europees kampioen. Welke landen nog meer worden aangemerkt als groepshoofd, gebeurt mede op basis van de landen-coëfficiënt van de UEFA. Zie, voor zover op dit moment bekend, deze potindeling:

POT 1:
Engeland (A1)
Europees kampioen 2017: Nederland (bij deelname)
Overig, op basis van UEFA coëfficiënt landenteams

POT 2 / overig:
Meer informatie volgt.

Waar is de loting live te volgen?
De loting voor het EK Voetbal kun je live volgen via deze pagina. De trekking is ook live te zien op tv en vanzelfsprekend bij de UEFA.