Loting EK Vrouwenvoetbal 2022 (2021) Engeland | wanneer live?

Loting_EK_Voetbal_Vrouwen_2021_Engeland.jpg

Donderdag 28 oktober vond de loting plaats van het EK Vrouwenvoetbal. Hier vind je de uitslag van de loting.

De loting van het EK Voetbal voor Vrouwen 2021 in Engeland was op donderdag 28 oktober 2021

Het EK voetbal voor vrouwen wordt gespeeld van 6 juli t/m 31 juli 2022 in Engeland.

UITSLAG LOTING
Engeland is als organiserend land al zeker van plek 'A1', ofwel is groepshoofd van Groep A. De verdere indeling komt mede tot stand op basis van de plaats van het deelnemende land op de UEFA coëfficiënt ranking voor de nationale vrouwenteams.

Nederland als Europees kampioen geplaatst bij loting
Ook de huidig Europees kampioen is bij de loting automatisch geplaatst als groepshoofd. Dat geldt dus voor Nederland, dat in 2017 de Europese titel won, als het zich inderdaad weet te kwalificeren.

Poule A:
1 Engeland (als host)
2 Oostenrijk
3 Noorwegen
4 Noord-Ierland

Poule B:
1 Duitsland
2 Denemarken
3 Spanje
4 Finland

Poule C:
1 Nederland
2 Zweden
3 Rusland
4 Zwitserland

Poule D:
1. Frankrijk
2. Italië
3. België
4. IJsland

De loting bepaalt ook de resterende invulling van het EK-speelschema.

Speelsteden EK
De loting bepaalt daarnaast de data en wedstrijden in de speelsteden van het Europees kampioenschap; onder andere waar Nederland in de groepsfase komt te spelen. Hetzelfde geldt voor de stadions. De plaatsen in Engeland waar het EK wordt gespeeld zijn: Londen, Wigan & Leigh, Manchester, Sheffield, Rotterham, Milton Keynes, Southampton en Brighton & Hove. De bijbehorende stadions zijn respectievelijk het Wembley Stadium en Brentford Community Stadium (beide in Londen), Leigh Sports Village, Manchester City Academy Stadium, Bramall Lane, New York Stadium, Stadium MK, St. Mary's Stadium en Brighton & Hove Community Stadium. Wil je erbij zijn? Een of meerdere wedstrijden van de Leeuwinnen op het EK bezoeken? Zie dan: informatie over de kaartverkoop voor het EK 2021.


Programma EK
Het speelschema van het EK Vrouwen 2021 gaat na de groepsfase verder met de kwartfinales, gevolgd door de halve finales en de Europese eindstrijd: de finale van het EK 2021 Vrouwenvoetbal in Engeland. De beste twee landen van elke poule gaan door naar de knock-outfase in de vorm van de kwartfinales.