Loting WK Vrouwenvoetbal 2019 Frankrijk: uitslag (live)

Loting_WK_Frankrijk_2019_vrouwenvoetbal.jpg

Vind hier live de uitslag van de loting WK Vrouwen 2019 in Frankrijk op zaterdag 8 december. Zie ook het speelschema.

De loting van het WK Voetbal voor Vrouwen 2019 in Frankrijk, was op zaterdag 8 december 2018 om 18.00 uur. De plaats van de loting was vlakbij Parijs: in 'Seine Musicale arts centre' in de plaats Boulogne-Billancourt. Na de winst van Nederland in de beslissende play-offs voor WK-kwalificatie waren ook de Oranje Leeuwinnen van de partij!

UITSLAG LOTING:

Poule A:
1 Frankrijk
2 Zuid-Korea
3 Noorwegen
4 Nigeria

Poule B:
1 Duitsland
2 China
3 Spanje
4 Zuid-Afrika

Poule C:
1 Australië
2 Italië
3 Brazilië
4 Jamaica

Poule D:
1 Engeland
2 Schotland
3 Argentinië
4 Japan

Poule E:
1 Canada
2 Kameroen
3 Nieuw-Zeeland
4 Nederland

Poule F:
1 Verenigde Staten
2 Thailand
3 Chili
4 Zweden

Speelsteden Nederland in groepsfase: Le Havre, Valenciennes, Reims.
Vind hier
alle wedstrijden van het WK!

-- oorspronkelijk bericht:

Zaterdag 8 december 2018 18:00 loting WK Voetbal met 24 landen
Op 8 december zijn dan dus ook alle ogen vanuit Nederland gericht op de loting van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Het WK Vrouwen wordt gehouden in Frankrijk en 24 landen komen in de koker. Het toernooi begint op 7 juni en eindigt met de finale op 7 juli 2019 in Stade de Lyon in de gelijknamige plaats. Het speelschema van het WK Vrouwen met Oranje kun je alvast inkijken. Het programma van het WK 2019 wordt afgewerkt in de speelsteden Lyon, Parijs, Nice, Montpellier, Valenciennes, Genoble, Le Havre, Reims en Rennes.

Loting FIFA Women's World Cup France 2019
Deze landen komen in de kommen voor de loting: Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk (gastland), Italië, Jamaica, Japan, Kameroen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nigeria, Noorwegen, Schotland, Spanje, Thailand, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Zweden.

Tegen welke landen loot Nederlands vrouwenelftal op het WK?
Na de trekking op 8 december vind je hier live de uitslag van de loting. Dan zijn ook alle groepswedstrijden van de Oranje Leeuwinnen bekend. Op het toernooi zelf gaat Nederland als het de groepsfase goed doorkomt, in eerste instantie door naar de achtste finales. Daarna volgen in het schema uiteraard de kwartfinales, halve finales en de finale van het WK 2019 Vrouwenvoetbal in Frankrijk. De loting bepaalt daarbij welke zes groepen van vier landen tegen elkaar uitkomen. De landen die in hun groep van vier eindigen als eerste of tweede, gaan door naar de vervolgronde (knock-outfase). Hetzelfde geldt voor de vier beste nummers drie.

Opzet WK-loting met Oranje Leeuwinnen in Pot 2
Hoe zit de loting in Parijs (Boulogne-Billancourt) op 8 december eigenlijk in elkaar? Het Nederlands vrouwenelftal komt net als alle andere deelnemende landen terecht in één van de 4 potten van 6 deelnemende landen. Welke landen in Pot 1, Pot 2, Pot 3 en Pot 4 komen is bepaald aan de hand van de nieuwste FIFA ranglijst, officieel de FIFA/Coca-Cola Women's World Ranking, van 7 december 2018. Nederland zit in Pot 2, zoals in deze indeling te zien is:

POT 1:
Frankrijk
Australië
Canada
Duitsland
Engeland
Verenigde Staten

POT 2:
Brazilië
Japan
NEDERLAND
Noorwegen
Spanje
Zweden

POT 3:
China
Italië
Nieuw-Zeeland
Schotland
Thailand
Zuid-Korea

POT 4:
Argentinië
Chili
Jamaica
Kameroen
Nigeria
Zuid-Afrika

Let op: bij de loting kunnen per groep niet twee landen uit dezelfde kwalificatiezone bij elkaar komen. Europa is echter een uitzondering. Dit omdat er zoveel Europese landen meedoen: negen om precies te zijn. Dat houdt in dat in elk van de acht WK-groepen zich minimaal één Europees land bevindt en maximaal twee.

De loting bepaalt in één keer indirect ook de verdere invulling van het WK-speelschema. Frankrijk is als gastland al automatisch groepshoofd van Poule A.

Loting bepaalt ook speelsteden waaronder speelstad Nederland
Waar speelt Nederland? Na de FIFA-loting weten alle landen waaronder Nederland waar zij in de groepsfase zullen spelen. Dat is dus ook handig voor het kopen van tickets voor wedstrijden van Nederland op het WK. De speelstad van de Oranje Vrouwen kan op het moment van schrijven in alle genoemde WK-speelsteden zijn uitgezonderd Lyon, dat beide halve finales en de finale toebedeeld heeft gekregen. Nederland kan in de groepsfase dus komen te spelen in Parijs, Nice, Montpellier, Valenciennes, Genoble, Le Havre, Reims of Rennes.

Waar is de loting live te zien?
De loting kun je live volgen via deze pagina. De trekking is ook live te zien op tv. Meer informatie volgt zodra bekend op deze plek!