Vrijdag 7 september 2018

Definitief wedstrijdschema WK Volleybal Dames 2018 Japan (met wijzigingen!)

Programma_WK_Volleybal_Vrouwen.jpg

In het officiële speelschema van het WK Volleybal voor vrouwen in Japan zijn er wijzigingen in tijd. Ook de wedstrijden van Nederland hebben aangepaste tijden.

Het Nederlands vrouwen volleybalteam speelt op het WK 2018 in Japan de eerste wedstrijd tegen Duitsland niet om 09.00 uur, maar om 08.40 uur. De officiële organisatie 'FIVB Volleyball Women's World Championship 2018' heeft op het speelschema voor het aanstaande wereldkampioenschap volleybal voor dames wijzigingen aangebracht in het tijdstip van de meeste wedstrijden.

Programma WK na wijzigingen
Bijgaand is het gewijzigde wedstrijdschema WK Volleybal Japan te vinden. De meeste wedstrijden beginnen 10 minuten later dan oorspronkelijk gepland. Voor enkele wedstrijden geldt dat ze eerder beginnen. Voor Nederland is dat als vermeld het geval bij het eerste duel met Duitsland, op zaterdag 29 september. De andere vier ontmoetingen van Oranje in de groepsfase - tegen respectievelijk gastland Japan, Kameroen, Argentinië en Mexico - zijn nu op een tijdstip van 10 minuten later dan in eerste instantie gepland.

Het WK Volleybal Dames in een notendop
Er doen aan het Vrouwen WK Volleybal 2018 24 landen mee. Titelverdedigers zijn de Verenigde Staten. De opzet van het toernooi in de Japanse speelsteden Yokohama, Sapporo, Kobe, Hamamatsu, Osaka en Nagoyais is tamelijk ingewikkeld. Op zaterdag 29 september begint het mondiale toernooi met de poulefase. Daarin zijn er vier groepen van zes landen. Van elke groep gaan de beste vier landen door naar ronde twee. Hierin worden de overgebleven zestien landen verdeeld over twee poules van acht. Daaruit gaan de twee keer beste drie landen door naar ronde drie. Twee daarvan vallen vervolgens af (en spelen nog wel om de vijfde plek), terwijl de andere vier landenteams de halve finales zullen vormen.

Meer info
Een precieze uitleg is te lezen op de pagina Opzet WK Volleybal 2018 Vrouwen. Ook op de genoemde pagina met het speelschema staat verdere toelichting.

Volleybalfinale
De finale van het WK Volleybal is op zaterdag 20 oktober 2018. In totaal zijn er 103 wedstrijden op dit wereldkampioenschap voor dames, verdeeld over 15 dagen.