Donderdag 15 februari 2018

Deze Oranje Handbaldames maken kans op wedstrijden Hongarije

Opzet_EK_Handbal_Vrouwen_2018_Frankrijk.jpg

De voorlopige selectie van de handbalsters van Oranje voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije, is bekend. Het programma van Nederland is gericht op kwalificatie voor het EK 2018 (in november in Frankrijk). De wedstrijden tegen Hongarije zijn in maart, uit en thuis (Eindhoven).

Bondscoach Helle Thomsen van het Nederlands handbalteam heeft 17 Oranje-speelsters geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije. Oranje speelt op 22 maart 2018 uit, gevolgd door de 'return' op 25 maart, in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Er komt eerst nog één speelster bij
Het betreft de trainingsselectie, die nog wordt aangevuld met één speelster, tot een voorlopig team van achttien.

Definitieve selectie: 16 handbalsters Oranje
De trainingsstage is voor de speelsters van extra belang omdat er hierin twee zullen afvallen. De definitieve Oranje handbal damesselectie zal namelijk bestaan uit zestien speelsters.

Gebroken neus voor Malestein
Angela Malestein, uitkomend voor SG BMM Bietigheim, is er niet bij. Zij brak onlangs haar neus. "We moeten wachten op haar herstel en kijken hoe lang ze uit de running is bij haar club", verklaart Helle Thomsen in een persbericht van de bond. Sanne van Olphen is er wél weer bij; zij keert terug na een blessure.

Uitwedstrijd kwalificatie EK 2018 tegen Hongarije op 22 maart
De EK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Hongarije op donderdag 22 maart begint om 18.00 uur. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden. De Hongaarse ploeg speelde goed tijdens het WK. Ze hebben een team vol met goede speelsters die op hoog niveau spelen bij hun clubs", beseft de bondscoach.

Oranje handbaldames op 25 maart in Eindhoven tegen Hongarije
Zondag 25 maart is voor de Oranjefans nog interessanter: de Oranjedames spelen dan voor het eerst sinds het brons op het voorbije WK op Nederlandse bodem. Om precies te zijn in het Indoor Sportcentrum Eindhoven, vanaf 16.00 uur. De wedstrijd is stijf uitverkocht met een record aantal handbaltoeschouwers (6000).

Vier Oranjespeelsters in competitie Hongarije
Voor vier speelsters gloort er een ontmoeting met bekenden uit Hongarije. Yvette Broch, Nycke Groot (beiden Györi Audi ETO KC), Laura van der Heijden en Danick Snelder (beiden FTC Rail-Cargo Hungaria) spelen bij hun club namelijk in de Hongaarse competitie.

Stand en schema EK-kwalificatie Oranje handbaldames
In EK-kwalificatiegroep 7 staan Oranje en Hongarije samen bovenaan. Oranje is echter voorlopig de officiële nummer één vanwege een beter doelsaldo. Wit-Rusland en Kosovo zijn in Groep 7 al achterop geraakt.

Speelschema EK Handbal 2018 in Frankrijk
De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het EK 2018 in Frankrijk. Het EK Handbal Dames is van 30 november t/m 16 december 2018. Ook de beste nummer drie van alle kwalificatiegroepen mag afreizen naar het EK.

De voorlopige selectie van de Oranje handbaldames:

Lois Abbingh (Issy Paris Hand (Frankrijk)
Delaila Amega (TuS Metzingen (Duitsland)
Debbie Bont (København Håndbold (Denemarken)
Yvette Broch (Györi Audi ETO KC (Hongarije)
Kelly Dulfer (København Håndbold (Denemarken)
Nycke Groot (Györi Audi ETO KC (Hongarije)
Laura van der Heijden (FTC Rail-Cargo Hungaria (Hongarije)
Jasmina Jankovic (TuS Metzingen (Duitsland)
Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV (Duitsland)
Jessy Kramer (Toulon Saint Cyr Var Handball (Frankrijk)
Sanne van Olphen (Viborg HK (Denemarken)
Estavana Polman (Team Esbjerg (Denemarken)
Charris Rozemalen (SG BBM Bietigheim (Duitsland)
Martine Smeets (SG BBM Bietigheim (Duitsland)
Danick Snelder (FTC Rail-Cargo Hungaria (Hongarije)
Tess Wester (SG BBM Bietigheim (Duitsland)
Kristy Zimmerman (Frisch Auf Göppingen (Duitsland)