Vrijdag 7 december 2018

Dit is de definitieve potindeling voor loting wk vrouwen (en zó werkt de loting)!

Loting_WK_vrouwenvoetbal.jpg

Op basis van de nieuwste FIFA-ranking voor vrouwen is de potindeling bekend voor de loting van het WK. Nederland zit in Pot 2.

Dit is de definitieve potindeling voor de loting van het WK Vrouwen met Oranje in Pot 2. Op basis van de nieuwste FIFA-wereldranglijst van 7 december 2018. Nederland zit in Pot 2 samen met Japan, Zweden, Brazilië, Spanje en Noorwegen.

Deze landen ontloopt Nederland
Dat betekent dat de Oranje Leeuwinnen niet tegen deze bovengenoemde landen kunnen loten voor de groepsfase van WK, komende zomer in Frankrijk.

Zie hier alle definitieve potindelingen:

POT 1 (op basis van de nieuwste FIFA-ranking de sterkste landen): Frankrijk, Australië, Canada, Duitsland, Engeland, Verenigde Staten

POT 2: Brazilië, Japan, NEDERLAND, Noorwegen, Spanje, Zweden

POT 3: China, Italië, Nieuw-Zeeland, Schotland, Thailand, Zuid-Korea

POT 4: Argentinië, Chili, Jamaica, Kameroen, Nigeria, Zuid-Afrika

Tegen welke landen kan Nederland wél loten?
De loting van komende zaterdag 8 december - de ceremonie begint om 18.00 uur - gaat als volgt.

Zo werkt de loting
In Parijs (Seine Musicale arts centre) worden eerst de zes landen geloot uit Pot 1. Deze worden één voor één verdeeld over de zes poules van vier landen (Groep A, B, C, D, E en F) die de groepsfase van het komende WK gaan vormen. Als eerste in Groep A, dan komt Groep B aan de beurt, enzovoort.

Daarna komen volgens dezelfde methode alle landen uit Pot 2 aan de beurt. Vervolgens de landen uit Pot 3 en als laatste die uit Pot 4.

Daarbij is gastland Frankrijk al op voorhand geplaatst als hoofd van Groep A. Frankrijk speelt daarmee ook al zeker de openingswedstrijd van het WK.

Let op: er kunnen bij de loting géén twee landen uit hetzelfde continent / zone van de kwalificatie terechtkomen. In dat geval wordt er dus een nieuwe naam uit de koker gehaald. Maar is er één uitzondering: omdat er veel Europese ploegen zijn, komen er wel in de meeste groepen twee Europese landen bij elkaar.

Meer informatie over het WK Vrouwen
Het allerbelangrijkste voor wat betreft het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal op een rij:

- het WK vrouwenvoetbal is van 7 juni tot en met 7 juli 2019, zie ook het speelschema
- de Franse speelsteden zijn Lyon, Parijs, Nice, Montpellier, Valenciennes, Grenoble, Le Havre, Reims en Rennes.
- de loting is op 8 december hier live te volgen!

Speelschema_WK_Vrouwenvoetbal.jpg