Maandag 28 januari 2019

Dit is het speelschema EK Volleybal 2019 Vrouwen

Programma_EK_Volleybal_Dames.jpg

Het dames volleybalteam van Nederland speelt op het EK Volleybal 2019 tegen Roemenië, Azerbeidzjan, Kroatië, Estland en Hongarije in Poule C. Zie ook het EK-speelschema.

De loting voor het EK vrouwenvolleybal 2019 heeft de Oranje volleybalsters gekoppeld aan Roemenië, Azerbeidzjan, Kroatië, Estland en Hongarije. Nederland speelt tegen deze landen in Poule C. Behalve de tijden is het gehele speelschema van het EK Volleybal bij de dames bekend.

Bijzonder: 24 landen & 4 gastlanden
Het 'CEV EuroVolley Women 2019' wordt een uniek EK, van vrijdag 23 augustus tot en met de finale op zondag 8 september 2019. Er doen namelijk voor het eerst 24 landen aan mee. Bovendien treden maar liefst vier landen op als organiserend gastland: Turkije, Polen, Hongarije en Slowakije. Alle wedstrijden staan op het programma in respectievelijk de speelsteden Ankara, Łódź (vanaf nu: Lodz), Boedapest en Bratislava.

Wedstrijden volleybalsters Nederland in Poule C EK
De 24 landenteams zijn in de groepsfase verdeeld over vier poules van elk zes. Nederland speelt in Poule C achtereenvolgens deze wedstrijden. Oranje werkt alle wedstrijden in de poulefase af in speelstad Boedapest in Hongarije.

Vrijdag 23 augustus: Nederland - Roemenië
Zondag 25 augustus: Azerbeidzjan - Nederland
Maandag 26 augustus: Nederland - Kroatië
Dinsdag 27 augustus: Nederland - Estland
Donderdag 29 augustus: Hongarije - Nederland


Zie ook het gehele speelschema EK Volleybal 2019.

Servië laatste jaren oppermachtig
Huidig Europees kampioen (tevens wereldkampioen) is Servië, dat in de finale van het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen in 2017 won van Nederland. Nederland gaat behalve als vice Europees kampioen het komende eindtoernooi in als de nummer vier van de wereld, na sterke optredens op het WK 2018.

Opzet wedstrijdschema van dit EK
Vanuit de groepsfase gaan van elke poule de beste vier landen door naar de achtste finales. Het restant van het EK Volleybal verloopt volgens knock-outwedstrijden via de kwartfinales en halve finales naar de finale.

Reikt Nederland tot Ankara?
Elk van de vier gastlanden / speelsteden heeft een evenredig aantal groepswedstrijden toegewezen gekregen. Idem voor de achtste finales. De kwartfinales zijn alleen in Turkije en Polen, en Turkije (Ankara) is host van de laatste vier EK-duels: de beide halve finales, het duel om de derde/vierde plaats en de eindstrijd van het EK Volleybal 2019 komende 8 september.