Donderdag 6 december 2018

Dit is het speelschema van het WK Vrouwen!

Speelschema_WK_Vrouwen.jpg

Zo ziet het WK-speelschema eruit van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, met de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen uit Nederland.

Dit is het speelschema van het FIFA wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Inclusief de speelsteden, van het WK 2019 in Frankrijk. In het schema staan alle wedstrijden en tijden vanaf de groepsfase tot en met de finale op 7 juli 2019.

Openingswedstrijd WK: op 7 juni met Frankrijk
De openingswedstrijd van het FIFA Women's World Cup France 2019 is op vrijdag 7 juni 2019, om 21.00 uur. Daarin komt in elk geval het gastland Frankrijk in actie, in Parijs.

Overige wedstrijden Groepen A t/m F
De groepswedstrijden in de poules A, B, C, D, E en F staan op het programma tot en met donderdag 20 juni in de speelsteden Reims, Le Havre, Rennes, Valenciennes, Grenoble, Nice, Parijs en Montpellier.

Achtste finales: van 22 t/m 25 juni 2019
De zes groepswinnaars, de zes nummers twee uit de groepen én de vier beste nummers drie bereiken de achtste finales. Deze beginnen op zaterdag 22 juni en eindigen op dinsdag 25 juni. De speelsteden in deze fase zijn Grenoble, Nice, Valenciennes, Le Havre, Reims, Parijs, Montpellier en Rennes.

Kwartfinales: van 27 t/m 29 juni
Uit deze acht wedstrijden volgen logischerwijs evenzovele winnaars. Deze landen gaan naar de kwartfinales die beginnen op donderdag 27 juni en duren tot en met zaterdag 29 juni. De Franse speelsteden in de kwartfinales zijn Le Havre, Parijs, Velenciennes en Rennes.

Halve finales: op 2 en 3 juli
De halve finales van het WK voetbal voor vrouwen waar Nederland als Europese titelhouder één van de kanshebbers is op de wereldtitel, zijn op dinsdag 2 en woensdag 3 juli. Beide wedstrijden in de halve eindstrijd zijn in speelstad Lyon.

Troostfinale op 6 juli, WK-finale op 7 juli
Dat geldt ook voor de finale van het WK Vrouwenvoetbal: op zondag 7 juli om 17.00 uur in Stade de Lyon. Een dag eerder nog, op zaterdag 6 juli dus, is er de wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen de verliezende halve finalisten, eveneens om 17.00 uur, in Nice.

Programma WK met invulling alle wedstrijden definitief na loting
Het definitieve schema met daarin alle affiches volgt na de WK-loting, op zaterdag 8 december. Dan zijn de groepsindelingen en daarmee alle wedstrijden van alle landen bekend: inclusief waar de Oranje Leeuwinnen spelen, wanneer en tegen wie.

Gratis download speelschema WK Vrouwen (update na loting, ovb wijzigingen):