Dinsdag 27 oktober 2015

Eerste schiftingen EK-kwalificatie

In de strijd om van de partij te mogen zijn tijdens EURO 2017 in ons land, heeft een aantal landen de voorbije dagen ‘goede zaken’ gedaan. Nu de EK-kwalificatiereeks definitief op weg is, tekenen zich de eerste schiftingen af in de acht poules van vijf.

Volle mep
Twaalf landenteams hebben vooralsnog in aantal punten de volle mep en staan er dus alvast goed voor. Duitsland heeft zelfs in vier wedstrijden nog geen enkel puntverlies, terwijl Schotland, IJsland, Zweden en Oostenrijk de volle buit hebben uit hun tot dusver drie gespeelde wedstrijden.

Eveneens zonder puntenverlies
Frankrijk, Zwitserland, België, Servië en Noorwegen hebben elk zes punten uit twee duels, terwijl Spanje, Griekenland, Noord-Ierland en Engeland (pas net) van start zijn gegaan met een zege.

Aankomende concurrenten
Tot de ongeslagen ploegen behoren dus onder meer Zweden, Zwitserland en Noorwegen, de concurrenten van Nederland als het gaat om kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 in Rio.

Opzet kwalificatie voor EURO 2017
In totaal veertig landen moeten zich zien te plaatsen voor het EK 2017 in Nederland. De acht groepswinnaars en de zes beste nummers twee doen dit rechtstreeks. De twee andere runners-up vechten via play-offduels, tussen 17 en 25 oktober 2016, om het laatste ticket. Elders op deze website vind je meer informatie over de EK-kwalificatiereeks.