Donderdag 29 november 2018

EK Handbal Vrouwen van start: Nederland speelt zaterdag

Oranje_handbalsters_wedstrijden_EK.jpg

Donderdag 29 november: openingswedstrijd EK Vrouwen Handbal. De Nederlandse handbaldames van Oranje spelen hun eerste wedstrijd op zaterdag 1 december. Beeld: NHV

Het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen in Frankrijk gaat donderdagavond 29 november van start. Het allereerste fluitsignaal klinkt om 21.00 uur, wanneer het gastland in Groep B in Nancy tegenover Rusland staat. Het Nederlands dameselftal komt zaterdag 1 december om 15.00 uur voor het eerst op dit EK in actie: Oranje ontmoet dan in Groep C Hongarije, in Montbéliard. Later deze week speelt Nederland in dezelfde speelstad tegen de andere groepsgenoten Spanje en Kroatië.

Van groepsfase allereerst naar ronde 2
Het eerste doel van de formatie van bondscoach Helle Thomsen is om te eindigen bij de bovenste drie van de poule. Daarmee is een plaats in de tweede ronde verzekerd. Daaruit volgen de halve finales. De finale van het EK Handbal Dames 2018 is op zondag 16 december.

Wil je meer weten over het Europees kampioenschap handbal? Zie dan:

Het complete en actuele speelschema inclusief alle uitslagen en standen.

Het actuele overzicht van de live uitzendingen van alle wedstrijden, inclusief die van Nederland, op Ziggo. Naast de wedstrijden zelf zenden Ziggo en het Nederlands Handbal Verbond ook de Youtube-show Vive Le Handball uit met unieke kijkjes achter de schermen bij de Nederlandse handbaldames.

De definitieve selectie van de Oranje handbaldames: deze 16 speelsters met EK-debutanten Delaila Amega, Rinka Duijndam, Merel Freriks en Dione Housheer.

Informatie over hoe het EK Handbal in elkaar zit, met spelregels, puntentelling, deelnemende landen en nog veel meer!