Zondag 11 december 2016

Uitblinker Ellen Jansen: "Fijn om twee doelpunten te kunnen bijschrijven"

Ellen_Jansen-Kelly_Zeeman-Copyright-ProShots-1173469-Remko_Kool-CREDIT.jpg

Links: Ellen Jansen

Met twee doelpunten voor FC Twente in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1 winst Twente) was ze de absolute uitblinker van het veld. Zelf geeft international Ellen Jansen dan ook aan erg blij te zijn met het resultaat en haar persoonlijke prestatie.

"Weer drie belangrijke puntjes gepakt"
"Ik had al een tijdje niet meer gescoord, dus voor mij was het enorm fijn om twee doelpunten te kunnen bijschrijven", zo zegt Jansen tegenover de clubwebsite van FC Twente. "Kijkend naar de wedstrijd denk ik dat we in de eerste helft goed voetbal hebben laten zien. We komen al vrij vlot op 1-0, een fase waarin we misschien de wedstrijd al wel hadden moeten beslissen. Uit het niets scoort Heerenveen dan de gelijkmaker, waarna wij even in een moeilijke fase belanden. Op het moment dat de 2-1 viel, liepen we eigenlijk ook al wel snel uit naar 3-1 en 4-1. Hiermee was de wedstrijd beslist en hebben we zo richting de winterstop weer drie belangrijke puntjes gepakt." De andere doelpunten werden bovendien gemaakt door Danique Kerkdijk en Jill Roord, die ook al een aantal internationale wedstrijden achter hun naam hebben.

"Iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijd"
Ook trainer Tommy Stroot kan uit de uiteindelijke score concluderen dat de Tukkers een prima avond hadden. Toch plaatst hij ook een kritische noot bij het spel van de vrouwen van Twente. "We waren de bovenliggende partij en wisten veel kansen te creëren. Uiteindelijk gaan we met een 1-0 voorsprong de rust in, maar op basis van het vertoonde voetbal had deze voorsprong veel groter kunnen en moeten zijn. Vaker scoren uit de kansen die gecreëerd worden, dat is zeker iets dat we moeten meenemen uit deze wedstrijd", zo weet de trainer.

In het spoor van Ajax
Door de overwinning blijft FC Twente in het spoor van Ajax. De vrouwen uit Enschede hebben nu 29 punten uit 12 wedstrijden. De Ajaxvrouwen staan na de 0-4-zege op PEC Zwolle op 34 punten.

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer