Vrijdag 7 december 2018

FIFA-ranking vrouwen: Nederland van plek 10 naar 7

Womens_FIFA-ranking_vrouwen_wereldranglijst_voetbal.jpg

Op de FIFA wereldranglijst voetbal voor vrouwen is Nederland gestegen van plaats 10 naar plaats 7. De ranking is bekendgemaakt op 7 december 2018.

De Oranje Leeuwinnen zijn in de nieuwste FIFA Women's World Ranking drie plekken gestegen. Nederland is van de tiende plek opgeschoven naar de zevende plek. De Verenigde Staten blijven de wereldranglijst vrouwenvoetbal leiden, gevolgd door Duitsland. Op plaatsen drie en vier hebben Frankrijk en Engeland stuivertje gewisseld.

Geplaatst voor WK
Het Nederlands vrouwen voetbalteam dankt de stijging nog voor een deel aan het behalen van de Europese titel uit 2017, al zijn het vooral de laatste wedstrijden voor WK-kwalificatie die Oranje hebben doen stijgen. Via de play-offs behaalden de Leeuwinnen de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal in 2019 in Frankrijk.

FIFA-ranking vrouwen van invloed op loting
Op basis van de nieuwste FIFA-ranglijst is ook de potindeling voor de WK-loting definitief. Nederland zit in Pot 2 samen met Japan, Zweden, Brazilië, Spanje en Noorwegen. Daarmee ontloopt de nationale ploeg van bondscoach Sarina Wiegman deze vijf genoemde landen in de groepsfase van het WK.

Stijgers en dalers
De nieuwste FIFA-wereldranking bij de vrouwen vertoont geen grote verschillen ten opzichte van de vorige. In de top tien zijn geen nieuwe landen gekomen. De klim van Oranje van drie treetjes hoger is de grootste verschuiving binnen deze tien bovenste landen. De grootste stijger is te zien ver buiten de top 10: Panama is er twaalf plaatsen op vooruit gegaan, van 66 naar plek 54. De grootste daler is Equatorial Guinea: van plek 54 naar 70.