Zaterdag 7 maart 2020

Frankrijk - Nederland bij Oranjevrouwen: tv-uitzending op SBS9

Leeuwinnen_live_te_zien_op_SBS9.png

Frankrijk - Nederland op 10 maart 2020 is live te zien op zender SBS9. De derde wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op het Tournoi de France komt op SBS9 vanwege Champions League-voetbal op Veronica.

Let op: de laatste wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op het oefentoernooi in en tegen Frankrijk, op dinsdag 10 maart, is live te zien op SBS9. De vertrouwde Leeuwinnen-zender Veronica maakt op collega-zender SBS9 ruimte vrij voor het liveverslag van Frankrijk - Nederland vanwege Champions League-avond op het eigen kanaal. De Oranjevrouwen spelen op het Tournoi de France in Stade de Hainaut in Valenciennes vanaf 21.00 uur tegen het gastland, na eerder al tegenover Brazilië en Canada te hebben gestaan.

Voor de Leeuwinnen-selectie zijn de drie oefeninterlands onderdeel van de voorbereiding op het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen. Daarnaast zijn de vrouwen van Oranje volop bezig met de campagne voor kwalificatie voor het EK 2021. Daarin gaat de ploeg van coach Sarina Wiegman voortvarend te werk, en plaatsing voor het EK 2021 in Engeland lijkt geen al te grote opgave te zijn. Het eerstvolgende ambitieuze mikpunt - een liefst gouden medaille op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio - is een op voorhand spannender verhaal. Tegen wie de Nederlands vrouwen op de Spelen in Japan komen te spelen, wordt bekend na de OS 2020 loting.

Olympische Spelen op tv: te zien bij de NOS en Eurosport
De wedstrijden van Nederland op het olympisch voetbaltoernooi deze zomer staan wat liveverslag op televisie betreft op het programma bij zowel de publieke omroep NOS als op Eurosport. Meer daarover? Zie: Olympische Spelen op tv. Dichterbij op de wedstrijdkalender van de Nederlandse Leeuwinnen staat echter nu eerst de wedstrijd tegen Frankrijk op het Tournoi de France, rechtstreeks uitgezonden door SBS9. De wedstrijd begint om 21.00 uur. De voorbeschouwing begint een klein kwartier eerder.