Vrijdag 8 februari 2019

Fransman 'Manu': duidelijk plan voor Oranje damesteam

Speelschema_WK_handbal_dames_2019.JPG

Het Nederlands handbal damesteam heeft een nieuwe bondscoach: de Fransman Emmanuel Mayonnade moet Nederland klaarstomen voor het WK Handbal 2019.

Hij gaat per direct aan de slag, als hoofdverantwoordelijke voor het Nederlands Damesteam Handbal: Emmanuel Mayonnade is de nieuwe bondscoach, als opvolger van Helle Thomsen.

Oranje tegen Duitsland voor het eerst met nieuwe bondscoach
De Fransman staat contractueel aan het roer tot en met de Olympische Spelen in Tokyo in 2020, zo laat het Nederlands Handbal Verbond weten. Mayonnade debuteert als coach van de Nederlandse handbalsters op vrijdag 22 maart. Dan staat, vanaf 19.30 uur, in Groningen de thuiswedstrijd op het programma tegen Duitsland. De oefeninterland vindt plaats in MartiniPlaza.

Meervoudig Coach van het Jaar in Frankrijk
Emmanuel (Manu) Mayonnade was sinds 2015 hoofdcoach van de Franse club Metz Handball. Onder zijn leiding veroverde Metz de afgelopen drie jaar de landstitel en de beker, in 2017. De ploeg acteerde ook structureel op het hoogste niveau in de Champions League. Mayonnade werd in Frankrijk maar liefst drie jaar op rij uitverkozen tot Coach van het Jaar.

"Analytisch vermogen"
"Ik ken de kwaliteiten van de speelsters, heb een duidelijk plan voor ogen en kijk er naar uit om met hen samen te werken", vertelt Mayonnade in het persbericht van het NHV. "Manu wordt geroemd om zijn tactisch en analytisch vermogen en zijn persoonlijkheid", zegt Paul van Gestel, technisch directeur van de handbalbond.

Snelder: "Frisse blik"
En aanvoerster Danick Snelder: "We zijn blij dat we van start kunnen met deze nieuwe bondscoach. Manu heeft veel zin om met ons aan de slag te gaan en kijkt met een frisse blik naar het team. Hij heeft bij Metz laten zien waartoe hij in staat is en wij hopen dat samen met hem bij het Nederlands team door te zetten."