Donderdag 13 december 2018

Halve finale EK Handbal Nederland - Frankrijk live te zien op tv via Ziggo (en Extra)

EK_Handbal_Dames_live_op_tv.jpg

De halve finale van Nederland op het EK Handbal voor vrouwen tegen Frankrijk op vrijdag 14 december, is live te zien op tv op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Extra kanaal 406.

De halve finale van Nederland op het EK Handbal voor vrouwen tegen Frankrijk op vrijdag 14 december wordt live uitgezonden op tv op kanaal 14 van Ziggo Sport. Ook is het te zien op Ziggo Sport Extra kanaal 406. De uitzending begint om 20.30 uur, het startsignaal van de wedstrijd klinkt om 21.00 uur.

Nederland treft het gastland op EK in halve eindstrijd
De Oranje handbaldames versloegen woensdag in de laatste wedstrijd van Ronde 2 Duitsland, relatief soepel met 27-21, na haast het gehele duel een voorsprong gekoesterd te hebben. De formatie van bondscoach Helle Thomsen speelt dit Europese toernooi ietwat wisselvallig, maar staat ondertussen gewoon weer voor de vijfde (!) achtereenvolgende keer in de halve finales van een groot eindtoernooi.

Andere halve finale en wedstrijd om plek 5 ook op Ziggo
De andere halve finale is eveneens op vrijdag 14 december, maar dan om 17.30 uur. Die tweestrijd om een plek in de Handbal EK-finale gaat tussen Rusland en Roemenië. Alle halve finales worden gespeeld in Parijs. Hetzelfde geldt voor de wedstrijd om plaats 5 tussen Zweden en Noorwegen, met aanvangstijdstip 14.00 uur. Ook die wedstrijden zijn vrijdag te zien bij Ziggo.

Nederlands Handbal Damesteam vervolgt EK als Nr. 1 Groep II
Nederland eindigde woensdag in Groep II na de overwinning op Duitsland bovenaan in Groep II. Nummer twee werd Roemenië. Groep I werd door Rusland winnend afgesloten, met als runner-up Oranjes komende kruistegenstander Frankrijk.