Zaterdag 24 maart 2018

Handbal: Oranje damesteam zondag ticket voor EK?

Europees_kampioenschap_EK_Handbal_Dames_2018_Beeld_Handbalbond_Lois_Abbingh-500.jpg

De handbaldames van Oranje kunnen zondag 25 maart 2018 in Eindhoven een ticket bemachtigen voor het EK Handbal 2018 in Frankrijk, bij winst op Hongarije.

Komende zondag kan het Nederlands vrouwen handbalteam deelname aan het EK Handbal 2018 veiligstellen. In Eindhoven, in de entourage van een bomvol Indoor Sportcentrum, kan Oranje de definitieve slag slaan in de huidige EK-kwalificatiereeks.

Oranje handbaldames zondag opnieuw tegen Hongarije
Hongarije is komende zondag 25 maart de tegenstander, net als jongstleden donderdag. De Nederlandse handbalsters onder leiding van bondscoach Helle Thomsen wonnen het afgelopen kwalificatieduel nipt, maar doeltreffend, met 18-19.

Nederland ongeslagen aan kop in EK-kwalificatiepoule 7
Het was in Győr de derde winstpartij van Nederland in de huidige Kwalificatiegroep 7. Daarmee hebben de Oranjevrouwen tot dusver de volle buit. Vier minuten voor tijd kwam Oranje in de uitwedstrijd voor het eerst na bijna veertig minuten pas weer op voorsprong, hetgeen de opmaat vormde voor de winst. Wie anders dan topscoorder Lois Abbingh (foto) tekende voor deze - zo zou blijken bij het laatste fluitsignaal - beslissende treffer.

>>> Zie ook: Stand en programma EK-kwalificatiegroep 7, met Nederland, Hongarije, Wit-Rusland en Kosovo. Daar lees je ook uitleg over welke landen zich kwalificeren voor het EK.

>>> Zie tevens alvast het speelschema EK Handbal Dames 2018 in Frankrijk, van 30 november tot en met 16 december 2018.

Bomvol Indoor Sportcentrum Eindhoven
Topschutters in deze wedstrijd waren Debbie Bont en Yvette Broch: beiden scoorden zes keer. Een hopelijk goede voorbode voor de 'terugwedstrijd' van zondag, wanneer de Oranjedames voor het eerst sinds het succesvolle WK weer op eigen bodem in actie komen. Voor een recordaantal toeschouwers van 6000; support die Nederland tegen angstgegner Hongarije nog zeker nodig zal hebben. 'Angstgegner'; want ondanks de laatste zege, presteerde Oranje tegen geen enkel land door de jaren heen zo slecht als tegen de Hongaren.

Wedstrijd Nederlandse handbalsters live op NOS
Ondertussen staan diezelfde Hongaren wel op achterstand in de kwalificatiepoule. En kunnen de Oranjedames in Indoor Sportcentrum Eindhoven het EK-kwalificatiekarwei afmaken, al moet daarvoor minimaal worden gelijkgespeeld. Nederland speelt wellicht zonder de op moment van schrijven geblesseerden Estavana Polman, Jessy Kramer, Charris Rozemalen en Kristy Zimmerman. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de NOS op NPO1, op hun website en app.


Hongarije - Nederland 18-19 (11-10)

Opstelling Nederland: Jasmina Janković, Tess Wester; Angela Steenbakkers, Laura van der Heijden (1), Debbie Bont (6), Lois Abbingh (3), Sanne van Olphen, Danick Snelder (1), Lynn Knippenborg, Inger Smits, Yvette Broch (6), Delaila Amega, Nycke Groot (1), Kelly Dulfer, Martine Smeets (1), Angela Malestein.