Maandag 28 januari 2019

Handbaldames Nederland wedijveren met Duitsland in twee delen

Programma_handbaldames_Nederland.jpg

Het Nederlands dames handbalteam speelt in maart 2019 twee oefeninterlands tegen Duitsland. Het zijn de eerste wedstrijden van de Oranje vrouwen sinds het EK. Beeld: NHV.

Op vrijdag 22 maart 2019 is het Part I, op zaterdag 23 maart Part II van Nederland tegen Duitsland bij de Oranje handbaldames. De kaartverkoop is begonnen.

Nederland-Duitsland in MartiniPlaza in Groningen
Het is voor het eerst sinds het Europees kampioenschap Handbal bij de vrouwen dat dit nationale team weer in actie komt. De beide oefeninterlands eind maart worden verdeeld over een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. Allereerst is er in MartiniPlaza in Groningen het affiche Nederland - Duitsland, op 22 maart vanaf 19.30 uur. Een dag later - zaterdag 23 maart - gevolgd door Duitsland tegen Nederland, op een nog bekend te maken locatie en tijdstip.

Afgelopen december won Nederland van Duitsland op het EK
De laatste keer dat Nederland en Duitsland tegenover elkaar stonden, was tijdens het voorbije EK. Op 12 december 2018 versloegen de Nederlandse handbaldames de oosterburen met 27-21. Dat leidde tot een plek in de (later verloren) halve finale tegen Frankrijk.

Kaartverkoop wedstrijden Oranje handbal
De kaartverkoop voor de oefenwedstrijd in eigen land op 22 maart is begonnen. De informatie vind je hier op de site van het Nederlands Handbal Verbond. In de voorverkoop kosten de kaarten 15 euro voor volwassen en 8 euro voor kinderen. Aan de kassa zijn ze iets duurder: 17,50 voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. Zie ook het Programma Oranje handbaldames.