Maandag 28 mei 2018

Handbaldames Oranje: klaar voor EK

Programma_EK_Handbal_Dames_2018.jpg

Het Nederlands vrouwen handbalteam is zéér dicht bij kwalificatie voor het EK 2018 in Frankrijk. Winst tegen Wit-Rusland volstaat, met een herkansing tegen Kosovo, in eigen land: Almere.

Kan Nederland zich opmaken voor het EK handbal 2018 voor vrouwen? De handbaldames van Oranje kunnen het kwalificatiekarwei op donderdag 31 mei in en tegen Wit-Rusland afmaken. Wint de ploeg van bondscoach Helle Thomsen, dan is een ticket voor het EK veiliggesteld.

Wedstrijden Handbaldames voor kwalificatie EK 2018
In kwalificatiepoule 7 zijn verder nog Hongarije en Kosovo van de partij. De nummers één en twee van de groep kwalificeren zich beiden rechtstreeks voor het Europees kampioenschap. En Nederland lijkt daar deel van uit te gaan maken. Het EK Handbal Dames 2018 is in Frankrijk van 30 november t/m 16 december en zowel de Nederlandse handbalvrouwen als de Hongaarse handbalvrouwen hebben 6 punten uit 4 wedstrijden. Met nog twee kwalificatieduels te gaan kan het gat met de onderste twee definitief geslagen worden.

Kosovo: voer voor een overwinning in volledig oranje ambiance
Na Wit-Rusland is er indien nodig een prachtige herkansing in eigen huis. Op zaterdag 2 juni is in een uitverkocht Topsportcentrum Almere hekkensluiter Kosovo voer voor een overwinning. Mocht dit bij een eventueel verlies in Wit-Rusland en ongunstige uitslagen bij de andere laatste wedstrijden in Groep 7 onverhoopt nóg niet genoeg zijn voor een rechtstreeks EK-ticket, dan kan Nederland mogelijk als overall beste nummer drie van alle Europese kwalificatiegroepen alsnog richting de eindronde.

Selectie Nederlandse handbaldames
Zie ook 'Selectie Oranje Handbaldames: EK-kwalificatie Wit-Rusland, Kosovo'.