Maandag 11 december 2017

Handbalsters Oranje: nu Tsjechië in kwartfinale!

Opzet_EK_Handbal_Vrouwen_2018_Frankrijk.jpg

Japan aan de kant (zij het na een thriller) en nu: Oranje handbalsters woensdag vanaf 17.30 uur in Maagdenburg tegen Tsjechië, in kwartfinale WK!

Het Nederlands vrouwen handbalteam heeft op het WK voor dames Japan verslagen in een zinderende achtste finale: 26-24 na verlenging. En dus wacht de kwartfinale: tegen Tsjechië, op woensdag 13 december.

Wereldtiteldroom Oranje nog altijd levend
Het was een rasechte thriller, met een 20-20 eindstand. Maar met het ultieme einde, zodat de Oranje-route op het WK in Duitsland vervolgd kan worden. Met de Oranjedroom om wereldkampioen handbal te worden nog helemaal intact.

Japan in achtste finale: stug, fel en veerkrachtig
In Maagdenburg was Japan een allerminst eenvoudige horde. Stug, fel en veerkrachtig bleek de tegenstander. In een gelijk opgaande strijd kwam Oranje bijvoorbeeld nog wel tweemaal op een positief verschil van drie doelpunten, maar de Aziaten vochten zich telkens 'gewoon' weer terug in de wedstrijd.

Kwartfinale WK Handbal: Oranje tegen Tsjechië
Ook met rust was de stand gelijk: 10-10. Waar de Japanse keepster haar ploeg al meerdere malen in de wedstrijd hield, blonk ook de Nederlandse doelvrouw Tess Wester uit door in de verlenging meerdere keren fantastisch te redden. Mede daardoor is woensdag 13 december, om 17.30 uur en wederom in Maagdeburg, nu Tsjechië (dat won van Roemenië) de nieuwste uitdaging, met als inzet de halve finale.

Reacties
"Het kwam echt uit onze tenen. We hebben als team gevochten voor wat we waard waren. Dit was een echte teamprestatie", keek keepster Tess Wester opgelucht terug in een reactie tegenover het Nederlands Handbal Verbond. Dat vond ook Angela Malestein: "Het was niet altijd even fraai maar we zijn door. Dat telt. We hebben het onnodig spannend gemaakt. Ik ben trots op ons hele team."

Opstelling en doelpuntenmakers Oranje
Japan-Nederland 24-26 (10-10, 20-20)

Jasmina Janković, Tess Wester; Jessy Kramer, Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (2), Danick Snelder (1), Lynn Knippenborg, Yvette Broch (4), Nycke Groot (2), Kelly Dulfer, Martine Smeets (3), Charris Rozemalen, Angela Malestein (7), Pearl van der Wissel, Estavana Polman (4).