Donderdag 27 december 2018

Helle Thomsen niet langer bondscoach Oranje handbalvrouwen

Opzet_EK_Handbal_Vrouwen_2018_Frankrijk.jpg

De afscheid nemende bondscoach Helle Thomsen behaalde met de dames van Oranje brons op het EK handbal 2018.

Na drie succesvolle eindtoernooien stopt Helle Thomsen als bondscoach van het Nederlands handbal damesteam. Na zilver op het EK 2016 en bronzen medailles op het WK 2017 en het EK 2018, is de dank van het Nederlands Handbal Verbond voor de behaalde prestaties, waaronder bovendien het bereiken van een structurele plek in de wereld top 3, groot.

Overstijgende ambities
De ambities van Thomsen overstijgen de mogelijkheden van de nationale bond, zo geeft de NHV aan. "Eigenlijk is het omdat ik te ambitieus en doelgericht ben", verklaart Thomsen zelf. "Ik wil optimaliseren op alle fronten om grotere doelen te kunnen halen voor het team. Ik ben erg verheugd geweest met mijn baan en trots op wat we samen hebben bereikt. Het is een eer wanneer andere mensen uit de handbalwereld zeggen dat ik er samen met het NHV voor heb gezorgd dat het team nu bij de top drie van de wereld hoort. Dat is een fijn gevoel."

EK-brons
Thomsen sloot haar job bij de Nederlandse handbalvrouwen afgelopen december af met winst tegen Roemenië in de strijd om de derde plek op het EK 2018 in Frankrijk.