Donderdag 2 augustus 2018

Hockey Dames Nederland: zaterdag halve finale WK tegen Australië

Wedstrijden_Oranje_WK_Hockey_Vrouwen_live_op_tv.jpg

De Nederlandse hockeydames zijn na de 2-0 zege op concurrent Engeland inmiddels aanbeland bij de halve finale van het WK Hockey in Londen. Oranje speelt zaterdag 4 augustus tegen Australië om een plek in de finale van het WK 2018.

De hockeydames van Oranje spelen zaterdag 4 augustus in de halve finale van het WK Vrouwen 2018. Na een klinkende zegetocht tegen Zuid-Korea, China en Italië in de groepsfase, ging in de kwartfinale van het wereldkampioenschap hockey ook het gastland en geduchte opponent Engeland kopje onder: 2-0.

Overwinning 'echt' op eigen kracht
De Nederlandse hockeydames zijn daarmee dus aanbeland bij de halve finale van het WK Hockey in Londen. Waar het in de poulefase doelpunten regende (7-0 tegen Zuid-Korea, 7-1 tegen China en een WK-recordscore van 12-1 tegen Italië) stond in de kwartfinale een wedstrijd tegen één van de grootste concurrenten op het Europese en mondiale podium op het programma. Met dit keer vooraf de wetenschap dat bij een overwinning niet de zwakte van de tegenstander, maar vooral de eigen kracht genoemd en geroemd zou worden.

Scoreverloop kwartfinale Nederland - Engeland
En zo geschiedde... Met een uitslag van 2-0 dus, die tot uiting kwam via treffers van Lidewij Welten en Laurien Leurink in respectievelijk de 14e en 32e minuut. Géén eclatante overwinning, maar wel een prima en afgedwongen zege, waarbij Engeland nauwelijks kansen wist af te dwingen en zich geen moment de betere mocht noemen. Voor een aanzienlijk deel was dit de verdienste van het in topvorm verkerende Nederland.

Resterend programma WK Hockey met vier kanshebbers
En dus is inmiddels ook het gastland 'naar huis' en zijn Nederland, Oranjes komende WK-tegenstander Australië, Ierland en Spanje de resterende vier landen voor wie de wereldtitel 2018 mogelijk in het nabije verschiet ligt.