Zaterdag 25 november 2017

Hockeydames Oranje in finale Hockey World League!

Speelschema_Hockey_Oranje_dames_programma_WK-2018.jpg

De Nederlandse hockeysters hebben Zuid-Korea verslagen in de halve eindstrijd van de HWL 2017. Dat betekent: een plek in de finale, tegen gastland Nieuw-Zeeland.

De Oranje hockeydames hebben het wéér bereikt: een finaleplaats. De huidig Europees kampioen staat zondag 26 november tegenover het gastland Nieuw-Zeeland, dat eerder in de groepsfase al met 4-0 het onderspit moest delven tegen het team van bondscoach Alyson Annan.

Nederland versloeg zaterdagochtend Nederlandse tijd in de halve finale Zuid-Korea (eveneens in de tweede onderlinge ontmoeting tijdens Hockey World League 2017 in Auckland), met 2-0. De treffers aan Hollandse zijde kwamen van de sticks van Maartje Krekelaar en Laurien Leurink.

Krekelaar opende in de zesde minuut al de score: na een een-tweetje in de lucht tussen Keetels en De Waard nam zij het initiatief voor het succesvolle schot op doel: 1-0. Twaalf minuten later kon Leurink voor een leeg doel binnentikken na voorbereidend werk van Pheninckx: 2-0.

Nu wacht dus aanstaande zondag de HWL 2017-finale met de Oranje hockeydames om kwart over acht Nederlandse tijd, zonder tot dusver ook maar enige tegengoal!