Zondag 5 augustus 2018

Hockeysters Nederland: aller-, állerbeste van de wereld!

Oranje_Hockey_Dames_Wereldkampioen.jpg

Het Nederlands vrouwen hockeyteam is... wereldkampioen hockey 2018! Oranje versloeg in Londen in de finale Ierland, met opnieuw hoge cijfers: 6-0.

De allerbeste, van de hele wereld. De Nederlandse hockeyvrouwen hebben het voor elkaar. Na de met 6-0 gewonnen finale tegen Ierland, en na een toernooi vol riante overwinningen. De elfde wereldtitel is onomstotelijk een feit.

Héél veel goals
Zeven goals in de eerste wedstrijd, zeven in de tweede, maar liefst twaalf treffers in de derde groepswedstrijd, gevolgd door een soevereine 2-0 in de kwartfinale, een spannende shoot-out-overwinning in de halve finale en... uiteindelijk andermaal een zéér ruime winst, in nota bene de finale. Chapeau!

Overtreffende trap van een stunt?
Voor Ierland was het al een stunt om de finale te bereiken. De laatste drie WK's waren de Iersen er niet bij. En met ooit een elfde WK-plek als unicum in de Ierse geschiedenisboeken gold: voor Ierland kon het WK 2018 al vóór het eerste finale-fluitsignaal niet meer kapot. Al hoopten zij stiekem natuurlijk wel op een wonder...

Maar daar gaf het Nederlands team van succescoach Alyson Annan nooit méér dan een miniem spatje hoop voor, ondanks het aanvankelijk verdedigend sterke verweer van de Iersen. Korte metten, al snel vanaf het eerste kwart was het devies voor Oranje. En met succes: 0-1 na zeven minuten door Welten. Gevolgd door de 0-2 via Jonker, de 0-3 uit een strafcorner van Van Male, de 0-4 uit naam van Pheninckx, de 0-5 van Keetels en de 0-6 van Van Maasakker ook uit een strafcorner: deze speelsters kunnen en mogen de rest van hun leven zeggen dat ze in een WK-finale gescoord hebben...