Dinsdag 8 november 2016

Van den Berg: "Het vertrouwen in onszelf is gigantisch"

Mandy_van_den_Berg_2.jpg

Mandy van den Berg is blij met de loting van de Oranjevrouwen. Ze erkent dat het niet makkelijk gaat worden om door te breken naar de knockout-fase, maar gaat die uitdaging graag aan.

"Tegen ieder ploeg wapenen
"Het is zeker een zware poule. Maar des te leuker en mooier is de uitdaging. Het is een cliché: maar als je op een eindtoernooi staat, moet je je tegen iedere ploeg kunnen wapenen. Op de loting hadden we geen invloed, op onze prestaties wel. Noorwegen is een enorm goede ploeg, al jarenlang. En ook Denemarken loopt al jaren mee in de top van het vrouwenvoetbal. België is er op een EK weliswaar voor het eerst, maar dat maakt helemaal niets meer uit op het moment dat je tegenover hen staat", aldus de aanvoerder van de Leeuwinnen.

“Eén grote Oranjezee”
Uiteraard is Nederland gastvrouw van het EK 2017. En daar is Mandy van den Berg natuurlijk ontzettend blij mee. "Het EK in eigen land: mooier kan niet. Het kan niet snel genoeg beginnen. We hebben er onwijs veel zin in. We zullen er straks direct moeten staan en ook dat is iets positiefs. De kwaliteit in ons teanm en het vertrouwen dat we in onszelf hebben, is wat mij betreft gigantisch. Aan ons om te zorgen dat er komende zomer één grote Oranjezee is."

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer