Vrijdag 6 april 2018

Kwalificatie WK Vrouwen 2019 Oranje: dinsdag Ierland

Programma_Oranje_Vrouwen.jpg

Na de riante zege van de Leeuwinnen thuis tegen Noord-Ierland, brengt het schema voor WK-kwalificatie de Oranjevrouwen dinsdag 10 april in Dublin; uit tegen Ierland.

De volgende wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op weg naar het WK 2019, is komende dinsdag 10 april. Nederland speelt dan uit tegen Ierland. In Dublin wacht het vijfde kwalificatieduel van de Oranje vrouwen in Groep 3.

Oranje aan kop in Groep 3 voor kwalificatie WK 2019 Frankrijk
Na de 7-0 van vrijdagavond 6 april in het afgeladen Philips Stadion tegen Noord-Ierland in Eindhoven, gaat Nederland blijvend aan de leiding in de WK-kwalificatiepoule. Mede dankzij de doelpunten van Lieke Martens (twee keer), Vivianne Miedema, Shanice van de Sanden en Sherida Spitse (twee keer, waarvan één uit een penalty) en in blessuretijd een eigen goal van de Noord-Ieren.

Oranjevrouwen live te zien op SBS9
Het Nederlands elftal reist nu dus af naar Dublin, voor het treffen met de Ierse voetbalsters, in het Tallaght Stadium. De wedstrijd is live te zien op de zender SBS 9.

Programma Oranje Leeuwinnen
Na de komende kwalificatie-interland zijn er in Groep 3 voor Nederland nog drie te gaan: twee in juni en één in september 2018. Doel is het WK 2019 in Frankrijk. Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen begint op 7 juni 2019 en duurt tot en met de finale op 7 juli 2019.

Wanneer gaan de Leeuwinnen naar het WK?
Er mogen acht landen uit Europa naar het WK. Dit zijn de zeven groepswinnaars, plus het land dat zich via een dubbele play off-ronde in de herkansing plaatst. Hierom strijden de vier beste nummers twee uit de kwalificatiegroepen, in oktober/november 2018. In totaal doen er aan het WK Vrouwen 2019 24 landen mee.