Zondag 17 maart 2019

Lekker voor Lieke Martens (+ vrouwenvoetbal)

Lieke_Martens_in_actie.jpg

Een wereldrecord voor het clubteam van OranjeLeeuwin en WK-ganger Lieke Martens. FC Barcelona en tegenstander Atlético Madrid speelden voor maar liefst 60.739 toeschouwers. Uniek in het vrouwenvoetbal als het gaat om clubs.

Nooit eerder waren er zóveel toeschouwers getuige van een clubwedstrijd in het vrouwenvoetbal. De competitiewedstrijd tussen Atlético Madrid en Barcelona - de club van international Lieke Martens - zorgden dit weekend voor een wereldrecord. Bij de topper in Spanje in het stadion Wanda Metropolitano zaten maar liefst 60.739 liefhebbers van vrouwen clubvoetbal op het hoogste niveau. De vrouwen van FC Barcelona wonnen van de Madrileensen met 0-2. Daardoor staat Barcelona nog maar drie punten achter op Atlético. Lieke Martens werd gewisseld twintig minuten voor tijd. Ook Stefanie van der Gragt speelt bij FC Barcelona, maar de verdediger is nog uitgeschakeld vanwege een blessure die haar ook parten speelde bij de recente wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.

Vrouwenvoetbal: record op record zo vlak voor het WK
Daarmee werd het record gebroken dat nog maar kort geleden werd gevestigd, eveneens in Spanje. In januari 2019 zaten er net geen 50.000 kijkers live bij de wedstrijd tussen Athletic Bilbao en (eveneens) Atlético Madrid. Als het gaat om internationale wedstrijden tussen landenteams zal het nog niet makkelijk worden om tijdens het komende WK Vrouwen in Frankrijk de interland met de allermeeste toeschouwers te overtreffen. Dat record stamt uit 1999 en speelde zich af tijdens de finale van het wereldkampioenschap destijds, voor ruim 90.000 geïnteresseerden, in Pasadena tussen de Verenigde Staten en China. De Verenigde Staten werden toen wereldkampioen na 0-0 en strafschoppen. Zie - desgewenst - ook de pagina met alle wereldkampioenen bij het vrouwenvoetbal.

WK Vrouwenvoetbal op tv
Voor wie tijdens de komende editie van het WK Vrouwen niet de gelegenheid heeft om voor alle wedstrijden af te reizen naar Frankrijk om aldaar Nederland live te zien spelen: zie hier informatie over waar het WK vrouwen op televisie te zien is.