Maandag 4 juni 2018

Loting Handbal Dames EK op 12 juni

Oranje_handbalsters_wedstrijden_EK.jpg

De Nederlandse handbaldames gaan naar het EK 2018 in Frankrijk. De loting voor dit EK is op dinsdag 12 juni. Oranje speelt al zeker in Groep C.

De loting van het EK 2018 Handbal voor Dames in Frankrijk, is op dinsdag 12 juni, 12.00 uur. Mét de vrouwen van Oranje!

EK speelsteden Oranje al vóór de loting bekend
In Studio 104 van Maison de la Radio in Parijs gaat de loting plaatsvinden. Belangrijker is natuurlijk de uitslag, waarbij het Nederlands Handbal Damesteam al zeker weet waar het speelt. In de groepsfase is dat Montbéliard. Dat geldt voor alle drie de groepswedstrijden van Oranje in Groep C, op zaterdag 1, maandag 3 en zondag 5 december 2018. Eindigt Nederland bij de eerste drie in de poule, dan speelt het in ronde twee in Nancy. De halve finales en de finale van het EK Handbal zijn in Parijs. Zie ook het EK Handbal speelschema.

Handbalshow in Almere
Tijdens de loting geven namens Nederland de speelsters Debbie Bont en Jessy Kramer acte de présence. Het Nederlands team was na de zege vorige week in en tegen Wit-Rusland al zeker van het EK, en daar kwam zaterdag nog een afsluitende handbalshow tegen Kosovo bovenop. Voor een jubelend thuispubliek in Almere voltrok de ploeg van Helle Thomsen het vonnis over het al uitgeschakelde Kosovo met 42-16.

Oranje handbalsters met jeugdig team
In het Topsportcentrum Almere gaf Thomsen het vertrouwen aan de jeugd, nadat het EK-ticket dus al een feit was. Delaila Amega, Larissa Nüsser en Dione Housheer, die allen nog geen tien interlands achter hun naam hebben, begonnen in de basis. Ervaren speelsters als Laura van der Heijden, Danick Snelder, Kelly Dulfer en Nycke Groot bleven deze wedstrijd aan de kant.

Zevende EK voor Nederlandse handbalvrouwen
Na 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 en 2016 staat er voor de vrouwen van Oranje dus het zevende EK in de historie op het programma. Nederland is de vice Europees kampioen, na de nipte nederlaag (30-29) in de laatste EK-eindstrijd tegen Noorwegen.