Donderdag 6 september 2018

Loting op vrijdag: Nederland tegen België of Denemarken in play-offs WK Vrouwen - UPDATE: tegen DENEMARKEN

Oranje_Leeuwinnen_wedstrijden.jpg

Vrijdag 7 september om 14.00 uur is er de loting van de play-offs voor kwalificatie voor het WK 2019 voor vrouwen. Nederland speelt in de halve finales tegen België of Denemarken, de mede-finalist van het laatste, voor Oranje succesvolle EK.

Zo zit de loting voor de play-offs voor de FIFA Women's World Cup in elkaar. Met de Oranje Leeuwinnen die in de halve finales spelen tegen België of Denemarken.

UPDATE: Nederland loot tegen Denemarken. België loot tegen Zwitserland.


Deze vier landen doen mee: Nederland, België, Denemarken en Zwitserland. Dit zijn de vier landen die als beste nummers twee zijn geëindigd van de Europese kwalificatiepoules.

Slechts één land zal zich daadwerkelijk kwalificeren en voegen bij de andere 23 deelnemende landen aan het WK Vrouwen 2019 in Frankrijk. Het WK begint komende zomer op 7 juni.

Data halve finales en finale play-offs WK Vrouwen met Oranje
Zie hier het programma Nederlands vrouwenelftal met daarin de data van de vier play-offs voor het WK Vrouwen. De halve finales beginnen op 1 oktober. De beide winnaars plaatsen zich voor de finale van de play-offs. De eerste finalewedstrijd is op 5 november. Als gezegd gaat alleen de winnaar naar het WK.

Nederland tegen België of Denemarken
Bij de loting op vrijdag 7 september om 14.00 uur zijn Nederland en Zwitserland de geplaatste landen. Dit op basis van de UEFA Women's Ranking. Dat betekent dat deze landen elkaar niet treffen in de halve finales. Ook Denemarken en België, de niet-geplaatste landen, treffen elkaar in de halve finales nog niet.

Hoe werkt de loting?
Bij de loting komen de geplaatste landen in één kom en de niet-geplaatste landen in de andere kom. Tweemaal wordt eerst vanuit beide kommen één land in de middelste, lege kom gelegd. Het land dat daaruit als eerste tevoorschijn komt, speelt de heenwedstrijd thuis (en dus de return uit).

Bij de loting komen er nog twee ballen uit de koker rollen: één met daarop Winnaar halve finale 1 en de ander met daarop Winnaar halve finale 2. De eerste van deze twee ballen die getrokken wordt, bepaalt welke winnaar van de halve finales als eerste thuis speelt. Het affiche van de finale kan dus formeel één van deze twee worden: Winnaar halve finale 1 tegen Winnaar halve finale 2, of Winnaar halve finale 2 tegen Winnaar halve finale 1.

De landen uit Europa die zich al rechtstreeks gekwalificeerd hebben, zijn: Engeland, Duitsland, Noorwegen, Italië, Schotland, Spanje en Zweden. Het gastland, Frankrijk, is automatisch al van de partij.