Zaterdag 8 oktober 2016

Loting WEURO 2017: Oranje niet tegen titelfavoriet

loting.jpg

De loting voor WEURO 2017, het EK Vrouwen in Nederland, is dichtbij. Vanaf dat moment is dus bekend wie de groepstegenstanders zijn van de Oranje vrouwen!

Alle groepswedstrijden EK Vrouwen bekend
Natuurlijk zijn na de loting op 8 november 2016 ook alle andere groepswedstrijden bekend. Bovendien kunnen we gaan kijken wie elkaar in de knock-outfase mogelijk tegen kunnen komen. De spanning neemt dus alvast toe.

Oranje ontloopt drie sterke tegenstanders
Wat in elk geval al zeker is, is dat Nederland in de eerste ronde NIET in actie zal komen tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland. Stuk voor stuk sterke tegenstanders, waarvan Duitsland de onbetwiste favoriet is. De Duitse vrouwen zijn tot en met het vorige EK namelijk al zes (!) keer achter elkaar Europees kampioen geworden.

Potindeling loting WEURO 2018
De vier landen zitten bij de loting op 8 november in Rotterdam namelijk in Pot 1. Ook Noorwegen, Zweden, Spanje en Zwitserland (Pot 2) kunnen elkaar in de eerste ronde van het EK Vrouwenvoetbal niet treffen. Hetzelfde geldt voor Italië, IJsland, Schotland en Denemarken (Pot 3) en Oostenrijk, België, Rusland en Portugal/Roemenië (Pot 4). Laatstgenoemde landen spelen nog play-offs om te bepalen wie het laatste EK-ticket krijgt. Zie ook Standen en programma EK-kwalificatie.