Maandag 12 november 2018

Loting WK Vrouwen datum: 8 december 2018 it is!

Loting_WK_Frankrijk_2019_vrouwenvoetbal.jpg

Wanneer is de loting van het WK Vrouwen 2019? Op zaterdag 8 december 18:00 met Nederland: de Oranje Leeuwinnen.

Zaterdag 8 december vanaf 18:00 is het zover: de loting van het WK vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk. In Parijs (Boulogne-Billancourt) op een nog bekend te maken tijdstip is de trekking die het speelschema bepaalt van het 'FIFA Women's World Cup France 2019'. De loting is met de Oranje Leeuwinnen - als Nederland definitief in de finale van de WK-kwalificatie play-offs Zwitserland van zich af heeft geschud. Dinsdag 13 november is de return na een perfecte 3-0 thuiszege van afgelopen 9 november.
Update: dat is inmiddels na de 1-1 in Zwitserland gelukt!

WK Vrouwen: van 7 juni t/m 7 juli 2019
Op locatie 'Seine Musicale arts centre' in de plaats Boulogne-Billancourt vlakbij Parijs gaan op 8 december 24 landen in de koker. Hiermee wordt het definitieve speelschema van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk bepaald. Het toernooi is van 7 juni tot en met 7 juli 2019.

In welke speelsteden komt Nederland (mogelijk) te spelen?
De FIFA-loting bepaalt ook de speelstad / speelsteden van onder andere Nederland. Om te beginnen in de poulefase. De Oranje Leeuwinnen komen in de eerste ronde mogelijk terecht in Parijs, Nice, Montpellier, Valenciennes, Genoble, Le Havre, Reims en/of Rennes. Verder is er nog een speelstad: Lyon, maar daar worden 'alleen' de halve finales en de finale van het WK gespeeld.

In elk geval deze landen doen mee aan de loting: Australië, Brazilië, Canada, Chili, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk (gastland), Italië, Jamaica, Japan, Nederland, Noorwegen, Schotland, Spanje, Thailand, Verenigde Staten, Zuid-Korea en Zweden. Daar komen nog drie Afrikaanse landen bij, plus de winnaar van de CONCACAF play-offwedstrijd Panama - Argentinië (update: Argentinië heeft gewonnen) en de winnaar van de kwalificatiereeks in Oceanië.

Hoe zit de loting van het WK Vrouwen in elkaar?
Lees verder voor meer informatie over de loting van het WK Vrouwenvoetbal. Op die pagina is straks ook live de uitslag te vinden.