Dinsdag 29 maart 2016

Manon Melis zegt vaarwel tegen Oranje

copyright-proshots-994708-Manon_Melis-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT-CREDIT.jpg

Aanvaller Manon Melis stopt als international, heeft de KNVB in een persbericht laten weten. De 29-jarige speelster van Seattle Reign FC (USA) kwam maar liefst 136 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal en scoorde daarin 59 keer.

Twaalf jaar lang Oranje
“Ik heb twaalf jaar met heel veel plezier in Oranje gespeeld. Ik ben trots dat ik onderdeel was van dit geweldige team en dat ik de ontwikkeling van ons elftal en het vrouwenvoetbal in het algemeen meegemaakt heb."

Focus op club en competitie
“Mijn focus ligt nu volledig bij Seattle Reign FC, waar de competitie begint in april. Ik wil het nationale team danken voor de mooie tijd en hen veel succes wensen met het EK2017 in eigen land. Dat ga ik uiteraard op de voet volgen.”

Drie eindtoernooien
Melis speelde op drie eindtoernooien: vorige zomer op het WK 2015 en op de EK’s 2009 en 2013. Zij debuteerde in april 2004 en deed in dat duel met België direct waar zij buitengewoon goed in is: scoren. Anno 2016 heeft ze een zeer fraaie staat van dienst opgebouwd.

Bondscoach Arjan van der Laan:
“Ik heb een korte tijd met Manon samengewerkt, maar genoten van haar inzet en professionaliteit. Een razendsnelle aanvaller die heel belangrijk voor Oranje is geweest met haar vele doelpunten en assists. Ze zal zeker gemist worden, maar ik respecteer haar keuze om zich volledig te richten op haar carrière in Amerika. Ik wens haar dan ook veel succes.”

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij:
“Manon is een hele grote speelster die zich twaalf jaar lang op een fantastische wijze heeft ingezet voor Oranje. Zij is een voorbeeld voor veel jonge meiden die de droom hebben ooit in het Nederlands elftal te spelen, maar ook voor de internationals die aan het begin van hun carrière staan. Wij danken Manon voor alles en wensen haar heel veel succes in Amerika en in haar verdere carrière.”

Bron: KNVB