Maandag 29 februari 2016

Merel van Dongen: “We staan te trappelen”

copyright-proshots-994710-Merel_van_Dongen-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT.jpg

Merel van Dongen.
Pro Shots / Erik Pasman

Nog maar een paar nachten slapen en dan is het zover: het Olympisch Kwalificatietoernooi. Voor verdediger Merel van Dongen is spelen op de Olympische Spelen een absolute droom. “We willen dat ticket naar Rio dolgraag bemachtigen. Het zou de eerste keer op de Olympische Spelen zijn en er is voor niemand een grotere droom dan dáár te mogen spelen.”

Fysieke tegenstanders

De tegenstanders die Oranje op het toernooi treft zijn fysiek sterke ploegen, volgens Van Dongen. “Met name Zweden en Noorwegen, maar Zwitserland eigenlijk ook. Het is aan ons om de bal zoveel mogelijk het werk te laten doen. We moeten proberen uit duels te blijven en snel te spelen. Hoe verder wij de tegenstander met de bal naar achteren kunnen duwen, des te beter”, vertelt ze.

Geen moment verslappen
Van Dongen kan niet één tegenstander noemen die het lastigst wordt voor Oranje. “Alle drie de wedstrijden zijn ontzettend belangrijk. Met de eerste wedstrijd kun je meteen een goede stap zetten, maar vervolgens mag je niet verslappen. Eigenlijk moet alles kloppen en mogen we niks fout doen.”

Alle puntjes op de i
Dat het toernooi steeds dichterbij komt merkt de OranjeLeeuwin maar al te goed. “De spanning stijgt en alle puntjes moeten nu echt op de i. Er is heel scherp getraind en het gaat steeds meer over de wedstrijden. Iedereen staat echt te trappelen, we hebben er zin in.”

Drie wedstrijden in één week
Van Dongen hoopt dan ook op volle stadions. “Het komt niet vaak voor dat we drie wedstrijden in een week tijd spelen, dus dit is echt een mooie kans voor iedereen om ons te zien spelen. We kunnen alle steun ontzettend goed gebruiken.”

EK Vrouwen / Fieke Snijder