Woensdag 9 maart 2016

Miedema: “Veel positieve dingen laten zien, maar ja”

copyright-proshots-994508-Pro_Shots-Erik_Pasman.jpg

Miedema, één goal, maar helaas geen twee
Pro Shots / Erik Pasman

“Ik weet niet zo goed wat ik voel op dit moment. Teleurstelling, verdriet, je bent zo dicht bij. Vandaag hebben we weer laten zien dat we uitstekend kunnen voetballen. Ook met de wetenschap dat je nog een doelpunt nodig hebt, blijf je gewoon je spel spelen en dan krijg je die kans. Die moet er gewoon in.”

Emotioneel
Voor de camera van FOX was ook Vivianne Miedema uiteraard emotioneel, na de uitschakeling voor de Olympische Spelen. “Ik heb volgens mij geen bal verloren, kansen gecreëerd ook voor anderen en dan zou het mooi geweest zijn als je het met zo’n winnende doelpunt ook had beloond.”

"Ik neem die bal prima mee"
Miedema doelt op haar kans vlak voor tijd. “Ik neem die bal prima mee, heb twee man in mijn rug, die voel je wel maar de bal wil je over de keeper heen schieten. Dat lukt op zich ook, maar ja…”

"In tweede wedstrijd weggegeven"
“Uiteindelijk heb je het als team in de tweede wedstrijd (tegen Noorwegen, red.) weggegeven. De eerste wedstrijd (tegen Zwitserland, red.) win je en nu in de laatste wedstrijd wil je weer laten zien dat je het kan. En we hebben inderdaad ook veel positieve dingen laten zien en meegemaakt. Maar ik had veel liever op het olympisch podium gestaan.”

Camera Fox Sports