Vrijdag 14 juni 2019

Naar Frankrijk? Milieuzones in Europa: koop een milieusticker

Vignetbestellen.jpg

Vignet bestellen voor een reis naar Frankrijk of ander land: een boete voorkomen is zo gedaan.

Medio zomer 2019 telt Europa 13 landen met zones die verboden zijn voor vervuilende voertuigen. Niet veel mensen weten dat. Er komen ook steeds meer permanente zones bij en milieuzones worden groter. Of er is opeens een tijdelijke milieuzone omdat de luchtkwaliteit op dat moment zo slecht is.

Wirwar aan regels
De tijdelijke ecozones zijn veelal groter van omvang. U kunt deze zones tijdens uw reis en verblijf plots tegenkomen. Hierdoor en door een wirwar aan regels is het raadzaam u echt goed voor te bereiden en de vereiste milieusticker(s) te kopen. Ook als u een nieuwe, zuinige auto heeft!

Voorkom vervelende verrassingen
Er zijn ook milieuzones waarvoor u géén raamsticker nodig hebt, zoals bijvoorbeeld de verkeersluwe zones in Italië en Frankrijk. Is sprake van zo'n milieuzone, dan wordt dit met een verkeersbord aangegeven.

De regels voor deze zones zijn complex. Zo verschillen ze per land, per stad en de boetes zijn hoog. Rijd dus bijvoorbeeld niet zomaar achter anderen het oude centrum in. En let op: elke constatering is weer een nieuwe boete. Rondjes rijden kan u dus duur komen te staan!

Naar Frankrijk voor een wedstrijd van de Leeuwinnen of op vakantie?
Niet elk land biedt de mogelijkheid onderweg de benodigde raamsticker(s) te kopen. In Frankrijk kan dit bijvoorbeeld niet. Hier moet de milieusticker echt vooraf worden aangevraagd. Houd hiermee rekening als u bijvoorbeeld in Frankrijk op vakantie gaat of tijdens het WK Vrouwen een wedstrijd van Oranje wilt bezoeken.

Wist u dat...
Niet elk land de mogelijkheid biedt om onderweg de benodigde raamsticker(s) te kopen? In Frankrijk kan dit bijvoorbeeld niet. Hier moet de milieusticker echt vooraf worden aangevraagd. Verder heeft u naast de juiste milieusticker(s) in veel landen ook een alcoholtester, veiligheidshesje en een gevarendriehoek nodig.

Expert in Europese Milieuzones
De juiste milieustickers kunt u eenvoudig online aanvragen bij VignetBestellen.nl. Zij hebben een overzicht van de milieuzones en bieden handige bestelhulp voor Nederlandse voertuigbezitters. Ze nemen u eveneens het aanvraagproces snel en gemakkelijk uit handen. Daarnaast is de Nederlandstalige klantenservice iedere werkdag telefonisch bereikbaar via +31(0)20-2149577. De desk helpt u graag met specifieke vragen en biedt deskundig advies.


(advertorial)