Vrijdag 31 augustus 2018

Missie Oranje Leeuwinnen tegen Noren: winst of gelijkspel

Programma_Nederlands_vrouwenelftal_-_coach.jpg

Het Nederlands vrouwenelftal moet dinsdag 4 september minimaal gelijkspelen uit tegen Noorwegen, om rechtstreeks kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk af te dwingen. Noorwegen won namelijk vrijdag 31 augustus van Slowakije.

Noorwegen heeft vrijdag 31 augustus gewonnen van Slowakije, dus moeten de Oranje vrouwen 'gewoon' minimaal gelijkspelen dinsdag 4 september in Oslo tegen Noorwegen, om zich direct te plaatsen voor het WK 2019 in Frankrijk.

Noorwegen is de directe concurrent van de Leeuwinnen om de eerste plek in de Europese WK-kwalificatiegroep Groep 3. Als de Noren punten hadden laten liggen tegen Slowakije, dan hadden de Nederlands vrouwen zich al zonder te spelen rechtstreeks kunnen kwalificeren. Nu is komende dinsdag nog minimaal een punt nodig om play-offs voor de WK-kwalificatie te ontlopen.

Oranje Vrouwen speelt in Oslo in de Intility Arena. Het is de laatste wedstrijd van de huidig Europees kampioen in de kwalificatiereeks. Tenzij verloren zou worden en Noorwegen er met het directe WK-ticket vandoor gaat. In dat geval speelt het Nederlands team van bondscoach Sarina Wiegman de play-offs.

Althans, als Oranje dan zou behoren tot de beste vier nummers twee van de kwalificatiegroepen in Europa. Alle reden dus om dinsdag in Oslo tot het uiterste te gaan, met hopelijk een vervolg op de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Noren, eerder in Groep 3 in de herfst van vorig jaar. Vivianne Miedema tekende destijds in blessuretijd voor de winst.

Zie ook: Programma Oranje Leeuwinnen.