Vrijdag 3 maart 2017

OranjeLeeuwinnen komen net tekort tegen Australië

Ciska_Folkertsma_-_Copyright-ProShots-1450561_-_Remko_Kool_-_portret_-_CREDIT.jpg

Nederland is net een goal tekortgekomen tegen Australië. De Oranjevrouwen speelden in de tweede helft uitmuntend, maar de slechte eerste helft kon niet goedgemaakt worden: 3-2.

In de eerste helft waren drie dode spelmomenten de ploeg van Sarina Wiegman fataal. Een corner van Emily Gielnik vloog er, met een beetje hulp van de wind, direct in en zorgde voor de 1-0. De 2-0 kwam op een gelijke manier tot stand, maar ditmaal mocht Gielnik aanleggen voor een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied. Ook de 3-0 viel als gevolg van een vrije trap: Alanna Kennedy wist de bal raak te koppen.

In de tweede helft voorkwam Loes Geurts tot twee keer toe de 4-0 en dat leek de Leeuwinnen wakker te hebben geschud. De Nederlandsen gingen een stuk beter spelen en na goed voorbereidend werk van Shanice van de Sanden maakte Vivianne Miedema de 3-1. Niet veel later schoot Sherida Spitse een vrije trap schitterend binnen: 3-2.

Daarna kreeg Oranje nog een aantal kansen, maar doelvrouw Lydia Williams van Australië bleek een te grote sta-in-de-weg. Zij voorkwam in de laatste minuten dat Cisca Folkertsma de gelijkmaker kon maken en zo houdt Nederland jammer genoeg niets over aan de ontmoeting tegen de vrouwen van Australië.

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer