Dinsdag 8 november 2016

Nederland loot deze tegenstanders

Loting_EK.jpg

De loting voor het EK Vrouwen in 2017 is begonnen! Houd het laatste nieuws op deze pagina bij en ververs de pagina vooral vaak als je op de hoogte wilt blijven van Oranje en alle andere teams!

Groep A
De groep van Oranje is compleet. De tegenstanders zijn:

België, onze Zuiderburen en altijd een verhitte wedstrijd. Kunnen onze Leeuwinnen de 'burenruzie' winnend afsluiten?

Denemarken, halve finalist van het EK Vrouwen in 2013. Een sterk land, dat hoog in de ranglijst staat.

Noorwegen, het team dat als laatste voor Duitsland een EK vrouwen won. De laatste ontmoeting zal geen fijne herinneringen met zich meebrengen. Nederland verloor tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi met 4-1 van de Noorsen.

Groep B
Groep B bestaat uit:

Duitsland. De absolute titelfavoriet. Won de laatste zes EK's voor vrouwen en zal zijn 'seizoenskaart' willen verlengen.

Zweden. Ook een grote kanshebber. Staat hoog in de ranglijst en is bekend als een van de beste landen op het gebied van vrouwenvoetbal. Eindigde in de OKT-groep voor kwalificatie voor de Olympische Spelen boven Nederland.

Italië. De outsider. Is nog niet erg bekend, maar kan wel degelijk goed voetballen. Kan gaan stunten.

Rusland. Lijkt de zwakste in deze poule. Zal alles moeten doen om door te kunnen gaan naar de knockout-fase.

Groep C
De landen in groep C zijn:

Frankrijk. Een sterk vrouwenvoetballand. Hebben met Olympique Lyon de huidige winnares van de UEFA Women's Champions League. Met veel talentvolle spelers zeker een land om in de gaten te houden.

IJsland. Geen groot land, maar kan wel goed voetballen. Lijkt met Zwitserland te gaan vechten voor de tweede plaats.

Oostenrijk. Staat om de een of andere reden niet in pot 4, maar pot 3. Kan wellicht stunten tegen IJsland en Zwitserland. Lijkt bij Frankrijk vooral de schade te moeten beperken.

Zwitserland. Een van Oranjes tegenstanders in het OKT. Kwam in de wedstrijd tegen de Oranjeleeuwinnen van 4-1 achter terug tot 4-3. Won daarna ook nog van Noorwegen. Een outsider, maar wel om in de gaten te houden.

Groep D
Groep D bestaat uit de volgende landen.

Engeland. Erg sterk land met een goed gebalanceerd team. Staat boven onder meer Zweden en Noorwegen op de ranglijst.

Schotland. Zal vooral om de trots en eer strijden met grote zus Engeland. Lijkt kwalitatief echter een stuk minder dan de Engelsen.

Spanje. Zal met Schotland de strijd om de tweede plaats aangaan. Met een grote stunt is Engeland misschien nog wel af te troeven voor de Spaanse dames.

Portugal. Op papier de allerzwakste van het toernooi. Had een lastige kwalificatiereeks en staat op de wereldwijde ranglijst veertigste. Ter vergelijking: Thailand, waar de Leeuwinnen onlangs nog met 7-0 van wonnen, staat 32ste.