Maandag 28 november 2016

Nederland tegen Engeland: wat kunnen we verwachten?

OKT-Juich-1-Copyright-ProShots-1113631-Jasper_Ruhe.jpg

Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

De Nederlandse vrouwen oefenen op 29 november in het Koning Willem II Stadion tegen Engeland. Wat kunnen we eigenlijk verwachten tegen de Three Lionesses? Je leest het op EKVrouwen.nl!

Voordeel historisch bij Engeland
Als we naar de historie tussen de twee teams kijken, moeten we concluderen dat Engeland erg in het voordeel is. De Oranjedames wonnen drie van de achttien wedstrijden, terwijl Engeland elf keer met de zege aan de haal ging. Maar in die tijd heeft het Nederlands elftal hele grote stappen gezet. Daarom hebben de Leeuwinnen nog altijd een goede kans om de winst te pakken! De laatste keer werd het bijvoorbeeld 1-1.

Engeland een historische tegenstander
Verder is Engeland ook een redelijk historische tegenstander voor de Nederlandse dames. De allereerste interland ooit van het Nederlands vrouwenelftal was namelijk tegen Engeland. Destijds verloren de Oranjevrouwen met 1-0.

Nederland met 23 speelsters
In deze interland treedt Nederland in ieder geval niet op volledige oorlogssterkte aan. Een aantal dagen gelden kwam namelijk het bericht naar buiten dat Renate Jansen niet deel kan nemen aan de wedstrijd. De aanvalster kampt met een lichte enkelblessure en heeft de selectie daarom verlaten. Bondscoach Arjan van der Laan heeft geen vervangster opgeroepen, waardoor de selectie tegen Engeland 23 speelsters telt.