Dinsdag 29 november 2016

Nederland verliest ook van Engeland

Leeuwinnen-Copyright-ProShots-1450196-Remko_Kool.jpg

Pro Shots / Remko Kool

Nederland is er niet in geslaagd om een resultaat tegen Engeland te halen. De OranjeLeeuwinnen kregen een aantal kansen, maar kregen in de counter het deksel op de neus: 0-1.

Triest begin
De wedstrijd begon helaas al slecht, met name voor Renée Slegers. De middenveldster liep al in de tiende minuut een blessure op en moest het veld daardoor verlaten. Haar vervangster was Ellen Jansen.

Veel foutjes
Voor de rest werden er in de eerste helft vooral veel fouten gemaakt. Pas na een halfuur kwam de eerste echt grote kans voor de Leeuwinnen, maar Ellen Jansen had geen succes. Aan de andere kant redde Loes Geurts goed bij een Engelse inzet.

Nederland gevaarlijk, Engeland scoort
In de tweede helft was Nederland vanaf het begin beter dan de Engelse vrouwen. Dat leidde tot kansen voor Shanice van de Sanden, die van afstand over schoot, en Jansen, die in de handen van de Engelse keepster kopte. Het was echter Engeland dat de score opende. Na 75 minuten, vlak na de kopbal van Jansen, konden de Three Lionesses in de counter. Daardoor kon Jodie Taylor één-op-één met Loes Geurts komen. De Engelse maakte geen fout en wipte de bal over de Nederlandse goalie heen: 0-1.

Kansen, geen goals
In het laatste kwartier bleef het spelbeeld zoals het voor de goal was. Nederland speelde beter dan de Engelsen en was dichtbij de gelijkmaker via Stefanie van der Gragt (net over) en Merel van Dongen, die uit een corner net over kopte. De grootste kans viel echter voor debutant Sisca Folkertsma. De invalster kreeg de bal in het Engelse zestienmetergebied en had alle ruimte, maar schoot recht op keepster Karen Bardsley.

Afgelopen donderdag verloor Nederland met 3-2 van België.

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer