Dinsdag 8 november 2016

Noorwegen: sterk, maar niet compleet onschendbaar

Herlovsen.jpg

Door Anders Henrikson (a_56_5583) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Ondanks dat Nederland in pot 1 is geplaatst, moet het in de groepsfase van het EK 2017 ook tegen een absolute toptegenstander. Het elftal van Arjan van der Laan moet namelijk aantreden tegen Noorwegen, dat elfde staat op de wereldranglijst.

Geweldige kwalificatiereeks
Noorwegen zal het toernooi met veel vertrouwen ingaan. De kwalificatiereeks van de Noorsen verliep namelijk bijzonder succesvol. De ploeg verloor geen wedstrijd en haalde uit tien wedstrijden 28 punten. Bovendien hoefde het slechts twee tegendoelpunten te incasseren. Zowel de aanval als de verdediging van de Noorse vrouwen is sterk.

Laatste editie Nederland-Noorwegen geen fijne herinnering
Bovendien zal de herinnering van de Oranjevrouwen aan de laatste wedstrijd met Noorwegen niet bepaald goed zijn. In het Olympisch Kwalificatietoernooi werd het team van Arjan van der Laan compleet overklast. Het werd uiteindelijk 4-1. De bondscoach verklaarde destijds dat zijn ploeg slechts vijftien minuten het gevoel had dat er iets te halen viel.

Niet compleet onschendbaar
Is Noorwegen dan compleet onschendbaar? Dat niet. In de kwalificatiereeks speelde het namelijk wel één keertje gelijk. Oostenrijk bleek in Noorwegen de enige die een puntje kon pakken tegen de Noorse ploeg. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar een resultaat tegen de Noorse vrouwen pakken is dus niet onmogelijk!

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer