Donderdag 11 oktober 2018

Nederland op 14, 15 en/of 16 oktober in Final Six WK Volleybal

Programma_Final_Six_WK_Volleybal.jpg

De Nederlandse volleybalsters spelen definitief in de Final Six, op zondag 14, maandag 15 en/of dinsdag 16 oktober. De finale van het WK volleybal is op zaterdag 20 oktober 2018.
Beeld: FIVB

Nog één set was er tegen Servië voor plaatsing voor de Final Six nodig en de Oranje volleybalsters behaalden deze doelstelling met verve. Wat heet: Nederland maakte in Nagoya gehakt van het B-team van Servië. In deze laatste wedstrijd in de tweede ronde van het WK Volleybal won Oranje eclatant met 3-0, met setstanden: 25-16, 25-12 en 25-20.

Programma Nederland in Final Six
Het Nederlands Vrouwen volleybalteam speelt in de Final Six op twee van deze drie dagen: zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 oktober. De halve finales van het WK zijn op vrijdag 19 oktober, de finale van het WK 2018 in Japan is op zaterdag 20 oktober.

Twee wedstrijden om de halve finales te bereiken
Maar eerst dus de wedstrijden in Ronde 3, ofwel de Final Six. Daarin zijn er twee poules met elk drie landen: Poule G & Poule H. In beide poules spelen alle drie de landen één keer tegen elkaar. Elk land speelt in Ronde 3 dus twee keer. De twee beste landen van elke poule bereiken vervolgens de halve finales. Het precieze schema Final Six wordt overigens nog bekendgemaakt.

Beste prestatie Nederlandse volleybalsters op WK ooit
Nu al schrijven de Oranje volleybaldames WK-historie: de beste prestatie van de Nederlandse vrouwen ooit op het WK Volleybal was een zevende plek, in 1998. Nu behoort het team van bondscoach Jami Morrison dus al minimaal bij de beste zes te wereld.