Woensdag 12 december 2018

Nederland op EK Handbal... naar halve finale (vrijdag tegen Frankrijk) én naar WK!

Nederland_vrijdag_in_halve_finale_EK_Handbal_2018.jpg

Het Nederlands handbalteam vrouwen doet het: zich plaatsen voor de halve finale van het EK! Vrijdag speelt Oranje om 21.00 uur tegen Frankrijk in Parijs. Beeld: NHV

Het Nederlands vrouwenteam houdt de hoop op de Europese titel handbal 2018 springlevend: Oranje won woensdagavond met een prima uitslag tegen Duitsland: 27-21. Nederland eindigde daarmee als winnaar van Groep II in de tweede ronde. En dus gaat de spanning op het Europees kampioenschap in Frankrijk voort! Met de halve finale op vrijdag 14 december om 21.00 uur in Parijs tegen het gastland.

Ook zeker van WK 2019 in Japan
Lachende gezichten, al tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Want tegen de Duitsers bleef de voorsprong telkens in eigen handen. En het kon gaandeweg gewoon niet meer fout gaan. Het Nederlands Damesteam slaagde erin voor de tweede keer op rij de halve finale van het EK te bereiken. Bovendien is het Nederland van bondscoach Helle Thomsen nu zeker van deelname aan het WK 2019 in Japan.

Uitmuntende statistiek
Hiermee bereikte Nederland bovendien een uitmuntende statistiek: Oranje haalde na het WK 2015, de Olympische Spelen 2016, het EK 2016 en het WK 2017 nu op het EK 2018 opnieuw de halve finale. In Palais de Sports Jean Weille in Nancy kwamen de Oranje handbalsters tegen het Duitsland van oud Oranje-bondscoach Henk Groener eerst op een 0-2 achterstand, maar na snelle tegentreffers van Estavana Polman, Kelly Dulfer, Laura van der Heijden, wederom Dulfer en andermaal Polman stond al snel een duidelijke 5-2 op het scorebord voor 'de onzen'.

Kelly Dulfer
Het Nederlands Handbaldamesteam speelde bekeken en fraai en bepaalde tot het einde het wedstrijdbeeld. Na een 13-11 voorsprong halverwege liep Oranje direct na de hervatting uit via fraaie treffers van Charris Rozemalen en Estavana Polman naar 15-11. Bij 20-15 was het verschil voor de eerste keer vijf treffers. In de slotfase werd de marge nog groter, met Delaila Amega die tekende voor het slotstuk: 27-21. Kelly Dulfer werd uitgeroepen tot beste speelster. Maar nog belangrijker: nu wacht vrijdag in Parijs de halve finale van het EK.

Nancy, 12 december 2018
Duitsland-Nederland 21-27 (11-13)
Opstelling Nederland: Rinka Duijndam, Tess Wester; Jessy Kramer, Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (4), Lois Abbingh (3), Lynn Knippenborg, Delaila Amega (3), Maura Visser, Nycke Groot, Kelly Dulfer (6), Merel Freriks, Martine Smeets (1), Charris Rozemalen (2), Dione Housheer, Estavana Polman (6).