Zondag 13 mei 2018

Nederlandse handbalsters op EK 2018 in Groep C

Europees_kampioenschap_EK_Handbal_Dames_2018_Speelschema_Beeld_Handbalbond_Brons-500.jpg

Als de Nederlandse handbaldames zich weten te kwalificeren voor het EK 2018 in december in Frankrijk, dan speelt Oranje in de groepsfase in poule C.

Het Nederland dames handbalteam speelt op het EK 2018 in Frankrijk in Groep C. Nederland moet zich wel nog eerst kwalificeren, maar maakt daarop een goede kans.

EK-kwalificatie in Almere? Dan gaat Oranje naar Montbéliard
De ploeg van Helle Thomsen speelt op 31 mei (uit tegen Wit-Rusland) en 2 juni (in Topsportcentrum Almere voor een uitverkocht eigen publiek) nog twee belangrijke, laatste EK-kwalificatiewedstrijden.

Daarin kan het definitief het EK-ticket bemachtigen. De nummers een en twee van de groep gaan rechtstreeks naar de Europese eindronde - die plaatsvindt in december 2018. En ook de beste nummer drie van alle Europese kwalificatiegroepen mag straks afreizen naar Frankrijk. Nederland staat er in EK-kwalificatiegroep 7 uitstekend voor, maar moet dus nog wel tweemaal serieus aan de bak.

Nederlandse dames handbalteam op EK vanaf 1 december 2018
Uitgaande van een succesvolle kwalificatie, weet Oranje al deels waar het aan toe is. Op het EK spelen de Nederlandse handbaldames namelijk in Groep C. Dat betekent dat de speelstad ook bekend is: Montbéliard. Evenals de speeldagen in de poulefase: zaterdag 1 december, maandag 3 december en woensdag 5 december 2018.

Nederland op EK Handbal: van Montbéliard naar Nancy?
Eveneens al bekend is dat als Nederland eindigt bij de eerste drie in de poule, het vervolgens in de tweede ronde in actie zal komen in Nancy. Bovendien kunnen de Oranje handbalsters wereldkampioen Frankrijk op zijn vroegst pas tegenkomen in de halve finale.

Halve finales en finale EK 2018 in Parijs
Deze halve finales zijn in Parijs, net als de wedstrijd om plaats drie en de finale, op zondag 16 december, van het EK Dames Handbal. Zie ook het schema van het EHF Euro Women's Handball Championship France.